Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

błoto na korku od chłodnicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• błoto na korku od chłodnicy

Witam wszystkich. Mam pewien problem, dość szybko skacze mi temperatura w samochodzie gdy odkreciłem korek od chłodnicy zobaczyłem na nim błoto. Ktoś może wie czego to jest przyczyną ??.

Pierwszy post i przywitanie w dziale "przedstaw się"
    Last edited by zunio; 12-03-2009, 18:47.

Prawdopodobnie olej przedostaje sie do plynu a to sie wiaze z kosztami... wymiany uszczelki pod glowica.

Comment

napisz jakiego koloru jest to błoto. Ja miałem kiedyś podobna sytuacje. Po odkręceniu korka widać byłó taka białą maź. Spowodowane było to wydmuchaniem uszczelki pod głowicą. Jej wymiana pomogła. Jeśli stwierdzisz że to to zainwestuj od razu w komplet wszystkich uszczelek pod głowice bo nie warto skadać na starych . Powodzenia.

Comment

Dzięki chłopaki .

Dalej nie odwiedziłeś przywitalni. Jeżeli nie zrobisz tego w najbliższym poście będzie kartka.
        Naruszasz zasady regulaminu.
        Last edited by zunio; 14-03-2009, 13:05. Powód: Regulamin

Comment

na jakim oleju jezdzisz,jesli na castrolu moze tak byc ,ma tendencje do wciagania wilgoci

Comment

Przyczyna tej mazi może byc bardzo prozaiczna, a mianowicie jazda na krótkich trasach z niedogrzanym silnikiem. Zatem nie oznacza to, iż uszczelka pod głowicą na pewno jest wydmuchana.

Comment

Working...
            X