Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy nawala ssanie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy nawala ssanie?

Witam wszystkich!
    Mam problem z moja hania (95r 1.3 HB ) mianowicie ostatnio wymieniłem olej i ustawiałem zawory. Od tamtej pory dość często przytrafia mi się tak ze gdy zgaszę silnik po przejechaniu kilku kilometrów to jest problem z ponownym jego odpaleniem:/ tak jak by nie dostawał paliwa kreci ale nie zaskoczy jak podpompuje gazem to obroty rosną ale jak puszczam gaz to wskazówka spada jak kamien:/ i nic dopiero za 2 lub 3 razem zaskoczy. Czy coś jest nie tak z ssaniem czy to coś innego? Jaka to może być przyczyna takiego dziwnego zachowania? Będę wdzięczny za jakąś pomoc.
    Last edited by zunio; 10-03-2009, 06:48.

ja miałem coś podobnego w 1,5 na gaźniku. pomogło czyszczenie i regulacja gaźnika a także czyszczenie przewodów od ssania i regulacja zapłonu. pozdro

Comment

Dzieki za odp zaplon niedawno byl regulowany przy okazji wymiany rozrzadu. A co do reszty to da rade to samemu zrobic czy nie warto sie tym bawic i do mechanika skoczyc (jaki przyblizony koszt)

Comment

no niestety nie da rady samemu, no chyba że się dobrze na tym znasz i będziesz wiedział które podciśnienie gdzie później wsadzić (a jest ich sporo). Więc lepiej jechać do mechanika ja za całą tą usługę zapłaciłem 200zł. Koleś mi mówił ze takiego syfu to już dawno nie czyścił.

Comment

Working...
        X