Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skąd to spalanie - MASAKRA!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skąd to spalanie - MASAKRA!!

Piszę z prośbą dotyczącą spalania, bo wzrosło u mnie masakrycznie!! Jak zawsze zalanie auta za 20 pln starczało mi na ok. 3 dni to teraz muszę zalewać je codziennie za tyle :/ Już od 3 dni codziennie pakuje 20pln. Jaka może być przyczyna??

Nie wiem, czy przypadkiem powodem nie jest montaż przelotowego tłumika. Przy jego wspawaniu odłączyli akumulator, więc może komp się zresetował i teraz wariuje? Czy gdyby była to awaria termostatu to nie leciałoby ciepłe powietrze (nawiew)??

Aha wskaźnik temperatury działa prawidłowo.

Silnik d15b7

Przelotowy tłumik nie ma tu znaczenia. Odpięcie aku nie resetuje kompa.
    Było na ten temat już dużo razy, po Tobie bym się raczej spodziewał że poszukasz na forum...
    Ja obstawiam sondę.

Comment

No ziom szukałem, ale myślałem, że wina u mnie leży po stronie kompa bo są zdania, że odpięcie akumulatora go resetuje. Dlatego też nie zalecane jest wyciąganie akumulatora w zimę. No, ale jeśli to może być wina sondy to można ją jakoś sprawdzić?

EDIT: Miesiąc temu ziomek podłączał się kompem pod moją hańke i wskazało, że sonda jest ok.
      Last edited by Gość; 08-03-2009, 00:11.

Comment

Wystarczy poszukać ...https://www.civicforum.pl/vi-1995-20...da-lambda.html

Comment

Working...
        X