Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z temp silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z temp silnika

Witam!Problem polega na tym że wskazówka źle pokazuje temperaturę silnika-za wysoko!Po 5min jazdy już jest na czerwonymwszystko działa oki tylko ta cholerna wskazówka!Miałem zepsuty wskaźnik w poprzednich zegarach więc wymieniłem termostat-nie pomogło. Wymieniłem więc całe zegary i wskazówka się porusza(wcześniej w miejscu stała) ale błędnie wskazuje!helpmożę macie jakieś pomysły o co kaman????

A chłodnice masz czystą może silnik jednak się przegrzewa...
    Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

sprawdz temperature cieczy i jej poziom jak wskaznik ci tak pokazuje w tym momencie

Comment

Byłem u mechanika z tym i powiedział że się nie przegrzewa i wszystko oki-tylko źle wskazuje

Może to głupie pytanie ale jak sprawdzić tą temperature i gdzie??bo tak sobie pomyślałem że z tymi mechanikami to różnie bywa!!!
        Last edited by Gość; 06-03-2009, 19:42. Powód: edycja

Comment

Słuchaj a więc tak,
          Na ciepłym silniku dotknij węża od chłodnicy jednego i drugiego jeżeli oby dwa są ciepłe chłodnica jest ok. No chyba że bedą bardzo gorące wtedy chłodziałka jest do bani.

A no i powiedz temperatura odrazu idzie do góry czy spokojnie powoli pełznie ku czerwonemu polu???
          Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

Sprawdze w pon(poza miastem)!Do połowy szybko-wręcz skokiem a dalej normalnie powoli do góry. Co do temp węża(górnego) to z tego co pamiętam to był gorący ale tak że da się trzymać!mechanik powiedział że dopuki są gorące ale elastyczne to wszystko działa oki no bo przecież 90 stopni musi być!

Comment

Working...
            X