Witam koledzy wiecie moze co moze byc przyczyna ze gasnie mi silnik jak wjade w kaluze??Oczywiscie taka wieksza kaluze lub ewentualnie jak jade droga i jest koleina i nia woda leci, jadac nia dluzszy czas tez gasnie. Macie moze pojecie??dodam ze mam tez problem z odpalaniem z rana jak jest zimno, silnik kreci lecz nie pali jak podgrzeje kable suszarka to od razu odpala. Pomożecie....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gasnie silnik jak wjade w kałuże...
Collapse
X
-
witam ja miałem ten sam problem w oplu corsa jak wjechałem w kaurze to auto gasło i musiałem z drogi spychac i czekac az wyschnie okazało sie że mam przebicia na kablu i dodatkowo kopułka zapłonowa nie miała uszczelnienia przed wilgocią po wymianie w/w cześci oraz uszczelnieniu kopułki auto chodziło jak złoto
-
Zamieszczone przez prezes86 Zobacz postadodam ze mam tez problem z odpalaniem z rana jak jest zimno, silnik kreci lecz nie pali jak podgrzeje kable suszarka to od razu odpala. Pomożecie....
Najprawdopodobniej wina układu zapłonowego ->kable, kopułka być może też świece.
Comment
-
Zamieszczone przez KoY Zobacz postaMiałem to samo, raz wjechałem w większą kałużę i chlapło.
Ja mam Civica V. Ojciec mechanik mówił, że zalewa się wtedy aparat zapłonowy, trza czekać aż wyschnie
Comment
-
Zamieszczone przez prezes86 Zobacz postato akurat przesada ze trzeba czekac az wyschnie... a pozatym skoro zalewa sie aparat to wystarczy wymienic uszczelke kopulki...
Comment
Comment