Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15B3 - duże spalanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D15B3 - duże spalanie

Witam.

Mam pewien nurtujący mnie problem. A mianowicie niedawno w mojej hani robiłem całą obsługę (wymienione wszystkie filtry i do tego olej) a także byłem na czyszczeniu gaźnika (po tym zabiegu hania stała się bardziej żwawsza i brała mocy a także odpala za pierwszym razem [wcześniej odpalała za piątym]). Tylko że niestety pozostało duże spalanie. Spalanie w tym samochodzie w trybie miejskim to około 11-12litrów. Czy nie można tego jakoś ograniczyć ? próbowałem jeździć oszczędnie lecz przynosiło to znikome efekty. A może dobrym wyjściem byłoby założenie gazu ? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam

moze gdzies ci paliwo ucieka....to co nie zostanie spalone nie wraca do obiegu tylko leci na asfalt...ja tak kiedys mialem :P

Comment

hmmm szczerze powiem że wątpię bo nigdy nie zauważyłem jakichś wycieków nawet jak stałem nią na kanale i był odpalony silnik żadnych wycieków nie zaobserwowałem. A mam takie pytanie, czy jest sonda lambda w silnikach gaźnikowych ?

Comment

nie wiem jak w gaznikowych ..ale na wtrysku maja D15B2 ma w okolichach kolektora.

Comment

w gaznikowych silnikach jest sonda lambda

Comment

a możecie mi powiedzieć jak lub gdzie ją mogę zlokalizować ? i czy to ona może być przyczyną duże spalania ?

Comment

sonda lambda w hankach z gaznikiem znajduje sie na srodku oslony kolektora wydechowego.

Comment

Working...
              X