Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d15b2 jaka uszczelka pod glowice

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d15b2 jaka uszczelka pod glowice

koledzy mam takie pytanko wymienilem ostatnio glowice na nowa uszczelki pierscienie na nowe i wydmuchalo mi juz 2 uszczelki... powiedzcie mi jaka mam zalozyc zeby tego nie robilo??

Napisz jakiej firmy kupowales te uszczelki albo ile za nie placiles, czy planowales glowice, i czy masz dobrego mechanika.

Comment

robilem wszystko sam a glowica nowka

Comment

kolego załóż uszczelkę firmy OEM ona jest metalowa na pewno da radę ja eż taką założyłem gdzieś czytałem i polecali właśnie tą uszczelkę aha jeszcze jedno planowałeś głowicę?
        Last edited by rrafalk; 25-02-2009, 22:39.
        http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

Moim zdaniem najpierw powinieneś poszukać przyczyny dlaczego ci tą uszczelkę wydmuchuje i tutaj problemem może okazać się przegrzewanie silnika. Sprawdź czy nie masz problemów z temperaturą bo to najczęściej ona jest przyczyną wydmuchiwania uszczelki

Comment

Jesli robiles wszystko sam to problemem moze byc dociagniecie glowicy. Bez schematu przykrecania i klucza dynamometrycznego nie dociagniesz jej tak jak powinno byc.
            Jesli chodzi o glowice to jest ona fabrycznie nowa, czy ten od kogo kupowales powiedzial ci ze jest nowa? Przy kazdej wymianie musisz tez wymieniac sruby(szpilki) bo przy dokrecaniu wyciagaja sie i traca swoje wlasciwosci i nie nadaja sie do ponownego uzycia.

Comment

wszystko bylo nowe i robione jak trzeba glowica byla dokrecana po okolo 1000km kluczem dynamometrycznym bo taki posiadam a nowe wszystko bo ze sklepu

Comment

Working...
              X