Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Buczy silnik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Buczy silnik

Panowie i Panie, od pewnego czasu buczy mi silnik najpierw na biegu jałowym, ale też przy wysokich obrotach, pierwsze co, myslałam ze tłumik, ale sprawdzony i jest ok. może wystarczy tylko coś przeczyścic? jakieś sugestie?

Może dostaje jakichś wibracji?A co z rurą przy kolektorze wydechowym?Sprecyzuj bardziej to buczenie bo naprawdę można różnie interpretować taki dżwięk
    ビートル ジョン

Comment

dokładnie, napisz to o co Cię prosił admin post wcześniej, czyli sprecyzuj się. Wyjdź z Hani na włączonym silniku, napisz najbardziej dokładnie jak możesz skąd bierze się hałas, czy przód silnik czy podwozie czyli wydech czy jeszcze co innego. czy słychać go na wolnych obrotach czy na dużych itd, opisz jak najwięcej...

Comment

Dziś nie udało mi się tego usłyszeć, bo to nie jest za każdym razem, ale odgłos jest zaraz po uruchomieniu, jak się rozgrzewa, po 5 min jazdy spokój, a póżniej w trasie przy wyższych obrotach, najczęściej na 5-ce przy 120-130 km/h się zaczyna (buczenie dochodzi z przodu)
        BJ- tłumik i rura ok,sprawdzane niedawno, właśnie przez hałas, jeśli chodzi o drgania, to faktycznie czuję cos takiego pod pedałami. Jutro zobacze czy jeszcze coś uda mi się określić, czy podwozie, czy bardziej przy silniku.

Comment

pisazesz że na jałowym też ale jak auto stoi to buczy czy jak jedzie na luzie to buczy? Chodzi mi o ten bieg jałowy
          Last edited by Gość; 29-01-2009, 01:29.

Comment

Cassy-prawdopodobnie któreś łożysko w przednim kole zaczyna fiksować.Z Twojego opisu wnioskuję,że to buczenie nie jest od silnika tylko od koła.Wsłuchaj się i daj znać-nikt nie jest ideałem i ja też mogę się mylić.
            ビートル ジョン

Comment

Z tego co piszesz to na 99% jest to łożysko z prawej strony.Wsłuchaj sie bardzo dobrze i sam zobaczysz.Mój znajomy tez tak miał zmienił i wszystko ucichło

Comment

Łożysko buczy przy jeździe, ale to co się doczytałem to też na biegu jałowym jak stoi to buczy a to już wtedy nie łożysko ale łożyska nie ma w przednich kołach, tam są przeguby

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
                  Łożysko buczy przy jeździe, ale to co się doczytałem to też na biegu jałowym jak stoi to buczy a to już wtedy nie łożysko ale łożyska nie ma w przednich kołach, tam są przeguby
                  Kto Ci nagadał takich głupot,że w przednich kołach nie ma łożysk?Przeguby przegubami a łożyska są wprasowane w zwrotnicę.Nie wprowadzaj w błąd naszej koleżanki i innych userów.
                  Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania konstrukcyjnego.
                  Zajrzyj do "Sam naprawiam"H.R.Etzolda strona 157

Prosiłem koleżankę o bardziej precyzyjne opisanie i wcale nie twierdzę,że to łożysko koła.
                  Last edited by BeatleJohn; 30-01-2009, 22:16.
                  ビートル ジョン

Comment

Ja jestem samouk, mechaniki uczę się na mojej Hani, Nie widziałem przy rozbieraniu Hani łożysk z przodu więc sorry jak wprowadziłem w błąd. Pozdrawiam admina Rzetelnie prowadzisz forum. Tak dalej

Comment

jak tylko usłyszę to ponownie to napisze gdzie i jak .. narazie spokój, bo ne zawsze buczy ... ale dziekuje za odpowiedzi, łożysko sprawdzę

Comment

Od tamtego czasu nie zdarzyło mi się buczenie, natomiast coraz częściej długo mi kręci przy zimnym silniku, około 1,5 roku temu mechanik (?!) wymienił mi cały aparat zapłonu, jak niedawno się okazało aparat był z innego modelu (prawdopodobnie VI gen, bo cewka była właśnie z tej gen) i przy okazji pociął mi kabelki i coś przerobił no i działało, ostatnio do wymiany był moduł, cewka, palec i kopułka ... zastanawiam się czy coś z tego przypadkiem nie może mieć związku z buczeniem?

Comment

To są sprawy elektryczne a dźwięk jest na pewno związany z problem technicznym.Kolejny przykład pomysłowego Dobromira-pociąć,poklecić aby zarobić...Odstrzał to mało...
                          ビートル ジョン

Comment

Working...
                          X