Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zbyt małe obroty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zbyt małe obroty

Witam
    Od kilku tygodni mam problem z byt niskimi obrotami. Jak włączę podgrzewaną tylną szybę lub nawiew silnik zaczyna niedomagać (spadek obrotów, samochodem zaczyna telepać) byłem u kilku elektryków ale usłyszałem że w hondach się nie reguluje obrotów i tak ma być. Możecie jakoś mnie pokierować.

czyli bez obciazenia jest dobrze? jakie masz normalnie obroty na cieplym silniku?

Comment

Może pasek od alternatora jest za mocno naciągnięty i przy obciążeniu "dołuje" obroty silnika.

Comment

jaki silnik?? jeżeli d13b2 w tylnej czesci gaźnika między przewodami podciśnienia jest mała gałeczka w kształcie dużego torxa - kręcąc nią regulujesz obroty biegu jałowego, jeżeli inny silnik to szukaj dalej - nie pomogę

Comment

Bez obciążenia działa normalnie a co do obrotów to nie wiem nie posiadam obrotomierza

Comment

nie wiem jaki model kolego ale jeżeli masz aluminiowy kolektor dolotowy do w miejscu przepustnicy u góry masz śrubę na płaski śrubokręt średnicy jakieś 10mm służy do regulacji obrotów sprawdz.pozdr.

Comment

Working...
            X