Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic 1.5 nie chce odpalic gdy zimny przerywa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• civic 1.5 nie chce odpalic gdy zimny przerywa

witam mam taki problem z moja honda przeszukałęm juz wiele forow i wszedzie jest ze nie chce odpalac gdy ciepla ja mama na odwrot nie pali z rana oraz gdy dluzej postai i wystygnie jakis tydzien temu z rana nie chciala mi honda odpalic trzeba dosc dlugo krecic zeby odpalila to samo dzieje sie na gazie oraz na bezynie zalewa az bezyna rure ktora idzie od filtra nie wiem czego moze to byc przyczyna?? gdy odpali czasem na zimnym potrafi przerywac ale to tak jak by gas na sekunde oboty leca tak jak po przekreceniu kluczyka nieraz przerywa tak jak by bylo cos z zaplonem. a gdy zlapie temperature juz jest wszystko ok odpala odrazu nie trzeba nawet krecic i normalnie chodzi (chodz nie zawsze ma nieraz taki dzien e nie przechodzi jej to nawet po zagrzaniu). pozatym silnik rowniutko pracuje nie faluje .prosze o pomoc .

kopułka,świece,przewody,palec rozdzielacza w jaki masz to stanie?

Comment

swiece wymieniane 2-3 tys km temu na ngk do hondziany aparat zaplonowy byl naprawiany tzn wymieniane lozysko wewnatrz ale chodzil sprawnie to bylo jakos ze swiecami z popsutym aparatem troche inaczej sie zachowywał

Comment

ja tez mialem podobnie i niraz na cieplym byly szopki a niekiedy na zimnym i okazalo sie ze kopolka byla do wymiany (koszt ok 50 zl )

Comment

zjolem kopulke bylo troche osoadu ale to niec wszystko bylo lekko upocone olejem i lozysko kolo palca rozdzielacza mialo maly luz na bierzni wkleilem juz je teraz jak wyschnie to wyczyszcze i poskladam zobaczymy co to da. A sprawdzilem iskre i nie bylo widocznie dopiero jak sie troche pokrecilo to zaczelo lapac bo iskry nie bylo nawet prosto z cewki

Comment

Witam,

troche stary temat ale moze ktos sie jeszcze odezwie

otóż mam podobny problem. Nie chce odpalac jak dluzej postoi. najczesciej po nocy. Wczoraj zostawilem na noc u elektryka zeby sprawdził o co kaman...oczywiscie u niego jak na zlosc odpalila bez problemu;/ Świece sprawdzałem. Zauwazylem ze problem czesto sie pojawia jak jest mniej paliwa (fakt ze jeszcze nawet na razerwe nie wchodzi) Jest to dosyc dziwne bo jak juz jakims sposobem uda mi sie odpalic, chwile sie jeszcze dusi jak dodam gazu, a jak sie rozgrzeje(po jakis 3 min) dziala bez problemu...wtedy tez odpala...;/

A mozecie powiedziec o co chodzi z tą kopułą(cóż to takiego)? Moze u mnie tez to jest przyczyną.

Comment

a jaki typ silnika ? ja miałem tak samo na d15b3 i pomogła regulacja i czyszczenie gaźnika

Comment

hmm...a gdzie to sprawdzic? Jedyne co wiem to 1.5i v-tec 114km z 96 roku.

Comment

Working...
                X