Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z check engine

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z check engine

mam hondę 1,5 rocznik 1992 automat benzynowy. Mam problem z żółtą kontrolką, która wyświetla się podczas wlanczania zapłonu. Lampka ta nie gaśnie i samochod nie zapala. nie zawsze tak sie dzieje, jak odczekam z 30 min to zgasnie i wtedy dopiero zapala silnik. Nie wiem co to moze byc i prosze o pomoc.Chcialbym sie jeszcze dowiedziec co to jest za lampka i do czego ona sluzy???? Czy to jest kontrolka do calej mechaniki czy tylko od podania pompy paliwa?
    Last edited by BeatleJohn; 15-01-2009, 13:47.

Chodzi o lampkę z ideogramem silnika?
    ビートル ジョン

Comment

zapewne to ta kontrolka

Comment

lampka koloru zółtego zapala sie wraz z wlaczeniem zapłonu po chwili się wyłancza i silnik zapala a jak nie zgaśnie to silnik nie zapala.

Comment

Czyli lampka od "silnika".Na twoim miejscu sprawdziłbym pompę paliwa,sondę lambda(bo na pewno masz już kat) albo reset kompa.
          ビートル ジョン

Comment

zrób samodiagnostyké,to najprostrze rozwiázanie

Comment

do naprwy przekaznik pompy paliwa

Comment

spruboj zresetowac komputer .zdejm jedna kleme z akumulatora wlacz zaplon nacisnij pedał chamulca i potrzuymaj tak 30 sekund potem nałóz kleme i moze cos do tak sie ponoc kasuje bledy w komputerze u japoncow

Comment

bledy kasuje sie bezpiecznikiem 7,5 jest on pod maske obok akumulatora

Comment

to napewno przekaźnik pompy paliwa miałem to samo.Pozdrawiam.

Comment

Working...
                    X