Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1983 (Chłodnica wody i oleju)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 1983 (Chłodnica wody i oleju)

Witajcie, mam problem ze znalezieniem chłodnicy do mojej Hondy Civic z 1983 roku. Nr części to: 19010PA5905
    Wszędzie gdzie szukałem niema takiej a i produkcja już dawno się skończyła. Samo lutowanie chłodnicy, którą mam, na nic się nie zdało. Co jakiś czas pojawia się dziureczka. Czy może ktoś wie gdzie można byłoby znaleźć ową chłodnicę. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
    Pozdrawiam

spróbuj dopasować inną, tam jest dość miejsca by zamontować nową z innego pojazdu która by była zbliżona gabarytami i specyfikacją. (ta chłodnica chłodzi ciecz i grzeje olej jednocześnie? jest tak? nie pamiętam)

coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/chlodnic...tml#1aaaf394c0
    Last edited by rambo7; 25-06-2021, 08:37.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Coś takiego to już patrzałem, mam automat, boję się stosować chłodnicę dedykowaną do manualu. Co sądzisz o tym?
      Pozdro

Comment

coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/chlodnic...tml#1aaaf394c0

dzwoniłem do gościa, niestety tylko do manualu. Ta chłodnica chłodzi tylko wodę. W automatach to dodatkowo jeszcze chodzi o olej.

Comment

Rozumiem że zależy Ci na oryginale...
          Szukałem kilkanaście lat temu i już wtedy nie znalazłem.Może to żadna pomoc,ale skończyło się na wyprawie na szrot i dobraniu czegoś podobnego z półki.
          Niestety nie pamiętam od czego założyliśmy,ale nie było tak źle ze znalezieniem bo wytypowaliśmy kilka i wszystkie na upartego można by było wsadzić.
          Problem to niestety wygląd,bo plastik tam nie pasuje.

Jedna chłodnica jest,ale to prawie 1200pln.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Rozumiem że zależy Ci na oryginale...
            Szukałem kilkanaście lat temu i już wtedy nie znalazłem.Może to żadna pomoc,ale skończyło się na wyprawie na szrot i dobraniu czegoś podobnego z półki.
            Niestety nie pamiętam od czego założyliśmy,ale nie było tak źle ze znalezieniem bo wytypowaliśmy kilka i wszystkie na upartego można by było wsadzić.
            Problem to niestety wygląd,bo plastik tam nie pasuje.

Jedna chłodnica jest,ale to prawie 1200pln.
            oryginału to już wiem że nie dostanę, dzwoniłem do dealera Hondy. Dla mnie może by zamiennik dobrej jakości. Nawet cena 1200 złotych to mnie nie straszy. W Rosji szukałem też, tylko tam ceny startują od 3000.00 i w górę i jeszcze niema pewności co ci wyślą.

To poda mi Pan namiary na tę chłodniczkę?

Pozdrawiam

Comment

Panowie to byli przed wojną
              Wklepałem numer i wyszło że u Ruskich jest dostępna

Comment

Panowie to byli przed wojną
                No właśnie, dzwoniłem do tych gości z tego portalu. Powiedzieli iż to tylko na zamówienie. Do tego wszystkiego, muszą uzbierać conajmniej 10 zamówień na taki model, dopiero potem kontakt z producentem. Tylko problem z nimi jest taki, że niewiadomo ile to trzeba czekać, bo niewiele takich modeli jeździ w tych czasach, a mi nie są potrzebne 10 szt.

Comment

Trochę lipa.
                  Zamieszczone przez konstantinobest Zobacz posta
                  a mi nie są potrzebne 10 szt.
                  Może na zapas ?

A tak na serio to na prawdę wybrał bym sie na szrot i tam poszukał czegoś sensownego,a potem nawet kupił nową po dopasowaniu.
                  Przewody do chłodzenia oleju można poprzestawiać,przedłużyć,zaadaptować króćce,dorobić przejściówki.
                  Sama chłodnica może być też szersza,nawet najwieszy format jaki się zmieści na nic poza ilościa płynu nie będzie miał wpływu.A jak juz to pozytywne bo wentylator będzie sie włączał sporadycznie. Węże od płynu też od biedy nie musza być oryginalne.

Comment

Zamieszczone przez konstantinobest Zobacz posta
                    https://www.hondacarmine.ru/part-19010PA5905
                    W każdym razie napisałem do nich. Czekam od nich na odpowiedź. I chyba rzeczywiście podjadę na szrot i poszukam coś pasującego.

Comment

Możesz jeszcze inaczej zrobić żeby zachować chociaż zbliżony do oryginału wygląd.
                      Znajdź jakąś ładną chłodniczkę do samej wody,a chłodzenie oliwy zrealizuj osobno wpinajac sie w obieg nagrzewnicy czymś takim
                      Kup Chłodnica oleju wymiennik ciepła bezstopniowej skrzyni biegów CVT JF011E RE0F10A 07-up 68025160AA od MAKTRANS. 47 sztuk dostępnych. Szybka wysyłka.

Jak to dobrze ukryjesz to oczu nie wypali.

EDIT jeździsz w zimie?
                      Last edited by m26; 25-06-2021, 10:02.

Comment

https://www.hondacarmine.ru/part-19010PA5905
                        powiedzcie proszę, bo ja nie widzę przyłączy grzania oleju
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Możesz nie zobaczyć,bo chyba są gniazda do wkręcenia króćców ,ale nie pamiętam już.

Pytanie aktualne Jeździsz w zimie?

Comment

tu powinieneś spróbować:
                            OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Kierownik Działu Diesla

Comment

Ta nie wejdzie chyba.Problem z wlewką.

Comment

Working...
                              X