Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy kradną hondy Civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy kradną hondy Civic

Witam! szukałem na waszym forum informacji czy zdarzają się kradzieże hond Civic VIII
    znalazłem zaledwie tylko kilka topików z takimi informacjami wiec myślę, że pytanie nie było wałkowane
    jak to jest złodzieje dobierają sie do civików czy zdecydowanie wolą golfy?

Witam,
    Ja jeszcze nie slyszalem o kradziezy Hondy Civic zwlaszcza VIII gen.
    Pozdruffka.

Comment

To mało słyszałeś. Ja słyszałem o kradzieży VIII gena. Było nawet u nas:

Do wszystkich użytkowników Civic VIII 4d posiadających oryginalny alarm w Hani.:mad:Dzisiaj w nocy ukradli mi spod bloku mojego sedana,miał on tylko oryginalny alarm Hondy z tym dodatkowym jakimś tam ryglowaniem.Niestety nie pomogło wstałem rano do pracy idę patrze a tu jakiś inne auto stoi na moim miejscu,myślę pewnie stoi dalej ,po chwili pewnie zaparkowałem po drugiej stronie.Niestety nie tam też jej nie było myślę zaj........ali tak się stało auto miałem od grudnia 2009(miesiąc)zrobiłem nią

ale nie popadajmy w paranoje. Kradną, ale nie tak często jak np. passaty. No ostatnio kradną trochę Type R.
      Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Mojej kuzynce skradziono VIII gen. z pod domu na Grochowie.

Comment

W zasadzie wszystko u nas niestety kradną.Oczywiście najwięcej aut niemieckich.Mimo wszystko w naszym kraju zawsze trzeba się liczyć z kradzieżą.I zabezpieczać maksymalnie auto.Obojętnie jaka to by nie była marka.

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
            To mało słyszałeś. Ja słyszałem o kradzieży VIII gena. Było nawet u nas:

Do wszystkich użytkowników Civic VIII 4d posiadających oryginalny alarm w Hani.:mad:Dzisiaj w nocy ukradli mi spod bloku mojego sedana,miał on tylko oryginalny alarm Hondy z tym dodatkowym jakimś tam ryglowaniem.Niestety nie pomogło wstałem rano do pracy idę patrze a tu jakiś inne auto stoi na moim miejscu,myślę pewnie stoi dalej ,po chwili pewnie zaparkowałem po drugiej stronie.Niestety nie tam też jej nie było myślę zaj........ali tak się stało auto miałem od grudnia 2009(miesiąc)zrobiłem nią

ale nie popadajmy w paranoje. Kradną, ale nie tak często jak np. passaty. No ostatnio kradną trochę Type R.

do tego przyadku akurat udało mi sie dokopac w wyszukiwarce...
            no cóż czyli wieczorem sobie poszukam jakie zabezpieczenia warto zamontowac do civiczka
            dzięki za szybkie odpowiedzi!

Comment

no cóż-przykro. Miałeś pewnie AC to do dealera i pewnie będą Ci nowy upychać za odszkodowanie.

Comment

Zamieszczone przez enter_name Zobacz posta
                do tego przyadku akurat udało mi sie dokopac w wyszukiwarce...
                no cóż czyli wieczorem sobie poszukam jakie zabezpieczenia warto zamontowac do civiczka
                dzięki za szybkie odpowiedzi!
                Na nowe ma się już zazwyczaj AC.Przy zakupie powiedziano mi że przez pierwszy rok zwracają pełną wartość auta.Oprócz tego można mieć parking strzeżony i autoalarm niefabryczny.Bo immobilizer jest raczej w wyposażeniu.Można jeszcze jakąś blokadę mechaniczną.Ale jak chcą ukraść to i tak ukradną.Napadną przed domem i zabiorą kluczyki.I nawet z AC nie zapłacą.Nie ma co się przejmować.Honda to nie BMW czy VW.Pozdrawiam.

Comment

Tak kradną Hondy Civic. Ale nie jakoś bardziej niż inne auta. Akurat to jest 2008 rok.
                  Samar.pl – analizy, dane, wywiady i wiadomości z rynku motoryzacyjnego w Polsce i Unii Europejskiej

Nawet w top 15 nie jest.
                  Last edited by kuri; 25-02-2010, 11:37. Powód: lynk

Comment

dzięki za statystyke! chociaz zawsze lepiej jak to sie mówi dmuchac na zimne

Comment

W Warszawie Civic VIII kradną coraz częściej, (w takiej firmie pracuję, że wiem
                      Moją Hanię również próbowali łamakiem potraktować, ale chyba ich ktoś wystraszył, bo skończyło się na lekkim wgnieceniu blaszki we wkładce zamka.
                      Jeżeli chodzi o zabezpieczenia samochodu, to immobilizer nie jest żadną przeszkodą dla łobuza - podpinają swoje moduły.
                      Można spróbować zabezpieczyc wiązkę przewodów i wtyk do komputera tak, aby nie można było go szybko wypiąć (blacha lub coś takiego) wtedy swojego nie wepną i fabryczny immo działa
                      Zabezpieczenia mechaniczne (laski na kierownicę czy pedały) - zbędny wydatek - dla fachowca kilka sekund dłużej.
                      Blokady skrzyni biegów typu niedźwiedź - już lepiej, ale też do przejścia - metod nie podaję żeby nie szkolić potencjalnych amatorów cudzych aut .
                      Najlepsze są blokady skrzyni typu mechaniczno- elektroniczna, ale nie spotkałem jeszcze takiej do Hondy.
                      Na nowe ma się już zazwyczaj AC.Przy zakupie powiedziano mi że przez pierwszy rok zwracają pełną wartość auta.Oprócz tego można mieć parking strzeżony i autoalarm niefabryczny.Bo immobilizer jest raczej w wyposażeniu.Można jeszcze jakąś blokadę mechaniczną.Ale jak chcą ukraść to i tak ukradną.Napadną przed domem i zabiorą kluczyki.I nawet z AC nie zapłacą.Nie ma co się przejmować.Honda to nie BMW czy VW.Pozdrawiam.
                      Jak zgłosisz rozbój na Policji to ubezpieczyciel musi Ci wypłacić AC nawet jak samochód "pójdzie" z kluczykami.

Comment

Wydaje mi się że będzie trudno udowodnić że napad nie był ukartowany.Chyba że złapią złodziei i sprawa się wyjaśni.Wiele TU nie chce wypłacać w takich sytuacjach odszkodowania.Jest wtedy problem.Z tego co słuszałem to dla zawodowców nie ma problemów z kradzieżą.Nawet z parkingu strzeżonego ukradą czy z garażu.Tu chodzi o amatorów,chopaczków z osiedla co chcą sobie pojeździć autem.Oczywiście kradną w Polsce wiele aut,ale Honda to nie Volkswagen,Audi czy BMW.Więc w rankingach kradzieży na pewno jest na dalekich pozycjach.Pozdrawiam.

Comment

Udowodnić to będą musieli... ale to, że był "ukartowany". Jeżeli nie będziesz kręcił przy zgłoszeniu i niepotrzebnie "ubarwiał" zdarzenia nie będzie miał powodu aby Ci nie wierzyć.
                          Co do parkingów strzeżonych- kto tam jest "ochroną" - w większości przypadków emeryci, którzy wolą nie widzieć co sie dzieje. Wybieraj parkingi, które mają ubezpieczenie od kradzieży aut.
                          Garaże podziemne - raj dla złodzieja. Wejść to nie problem, nikt go nie widzi i może "działać" duuuuużo dłużej niż na ulicy. Wyjechanie cudzym autm z garażu - żaden problem poniewaz każde drzwi muszą otwierać się od środka - przepisy p.poż..
                          Wbrew pozorom Audi, a w szczególności BMW to nie liderzy wśród skradzionych aut - pzynajmniej w Warszawie. Tu "idą" bardziej popularne marki i modele, np. Peugeot, Fiat, Toyota. To z uwagi na możliwość sprzedaży części z kradzionych autek, na które jest największe zapotrzebowanie - wiecej danego modelu na ulicach to wiecej kolizji, wypadków i awarii z ich udziałem.
                          Nasze Hanie są coraz popularniejszymi autkami na ulicach, a co za tym idzie coraz częściej kradzionymi. Zdaża się, że kradną 1-2 Hondy w ciągu nocy na dzielnicy.
                          Najważniejsze to nie stwarzać okazji złodziejowi.

Comment

Hondy Civic VIII to przeważnie widuje w wersji tzw.UFO.Tych sporo jeździ.Ale sedanów jest naprawdę mało.Prawie w ogóle nie widuję tych modeli na ulicy.Parę razy mi się zdarzyło.Więc Civic Sedan VIII gen.chyba nie jest popularnym autem.Co do parkingów to się zgodzę że emeryci ich pilnujący na pewno nie uniemożliwią kradzieży.Ale przeważnie są to tacy pilnujący.Bo płace kiepskie.Ewentualnie odszkodowanie można chyba łatwiej dostać bo jest potwierdzenia wjazdu i postoju auta na parkingu w danym momencie.I ewentualnie świadek kradzieży.Zresztą zawodowiec zawsze ukradnie.To jego fach.Ważne aby mu jak najbardziej utrudnić.To może poszuka wtedy innego i łatwiejszego łupu.
                            Last edited by jacek65; 25-03-2010, 19:05.

Comment

Kradną jak wszystko.
                              Ale nie jest źle, wg. ostatniego raportu Policji za 2009, Civic jest na 15 miejscu, wiec należy parkować obok takiego który jest na miejscu 1-14

Comment

Working...
                              X