Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VII 1.4, wyćiety katalizator wraz z sondą lambda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VII 1.4, wyćiety katalizator wraz z sondą lambda

Cześć

Jakiś czas temu podczas wizyty w innym mieście jakieś s****yny wycięli mi katalizator wraz z sondami lambda. Na szybko ogarnąłem lawetę i do mechanika gdzie wspawali mi po prostu zwykłą prostą rurę w neidużych pieniądzach, ale zależało mi żeby po prostu jakoś dojechać do domu. I tak jeżdżę już ponad 2 miesiące, , ale auto zaczęło dość mocno buczeć, rura wpada w rezonans i ogólnie doznania dźwiękowe jakbym leciał samolotem, więc trzeba jakoś ugryźć temat.

Jakie mam opcje? Mocno ważne jest także niestety rozwiązanie ekonomiczne. Nie ukrywam, że najbardziej urządzałoby mnie wspawanie po prostu strumienicy, ale wówczas czy da się coś zrobić z kwestią sondy lambda i palącą się kontrolką check engine?

Jakie rozwiązanie polecacie które mnie nie zamorduje kosztowo ?

chyba najtaniej to zamiennik katalizatora i uzywana dedykowana sonda do tego silnika.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Rozwiązanie "mniej profi" niż rambo7 zaproponował to właśnie jakaś strumienica czy inny tłumik rozprężny i emulator sondy, który powinien załatwić kwestię błędu na desce rozdzielczej. Spaliny na przeglądzie mogą przejść nawet z takim rozwiązaniem inna sprawa czy diagnosta optycznie nie zarzuci braku katalizatora - Twoje ryzyko.
      Rozwiązanie przedstawiam bo rozumiem, że auto ma już tych 20lat prawie i chcesz to ogarnąć budżetowo...
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

moje podwórko tez nawiedzili
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X