Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Patent na złodzieja Civic VIII , co sądzicie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Może masz rację i dlatego próby walki ze złodziejami to jak

Comment

Ja bardzo bym chciał żeby klucze do auta były zbędne,żebym nie musiał zamykać domu,przypinać roweru,ale zawsze trafi się jakiś pasożyt.

Ttrochę odbiegliśmy od tematu

Comment

Otrzymałem odpowiedź z KGP dotyczącą projektu zabezpieczenia samochodu ładunkami pirotechnicznymi legalnymi i wyłączonymi spod koncesjonowania.

W pierwszej części odpowiedzi KGP poinformowała, iż nie jest uprawniona do udzielania odpowiedzi w formie oceny zgodności danej rzeczy/projektu z prawem. Aczkolwiek nie znalazłem informacji kto w takim razie jest do tego upoważniony przed faktem, a nie po fakcie (po to wiadomo jak coś będzie niezgodnie z prawem to sędzia i prokurator)

Druga część odpowiedzi jak poniżej:

"Na marginesie przedstawionych wyjaśnień zwracam uwagę, że wszelkie działania zmierzające do zapobieżenia potencjalnego przestępstwa, aby były legalne muszą mieścić się w granicach prawnie dopuszczalnych zachowań i działań o charakterze prewencyjnym. W przypadku nieuprawnionego przekroczenia dopuszczalnej granicy tych zachowań i działań należy liczyć się z odpowiedzialnością na gruncie obowiązującego prawa."

Poprosiłem o sprecyzowanie zatem jakie zachowania są dopuszczalne przeciwko bandycie złodziejowi aby zapobiec kradzieży, jednakże dotychczas nie otrzymałem odpowiedzi.

Przy tak ogólnej definicji to wszystko złodziej czy bandyta może podciągnąć z dobrym prawnikiem pod przekroczenie nieuprawnione dopuszczalnej granicy. Wynika z tego, iż najlepiej pojazd złodziejowi oddać wręczając kluczyki aby sobie przypadkiem czegoś nie zrobił podczas kradzieży.

Comment

Zamieszczone przez TomekPOL Zobacz posta
          Przy tak ogólnej definicji to wszystko złodziej czy bandyta może podciągnąć z dobrym prawnikiem pod przekroczenie nieuprawnione dopuszczalnej granicy. Wynika z tego, iż najlepiej pojazd złodziejowi oddać wręczając kluczyki aby sobie przypadkiem czegoś nie zrobił podczas kradzieży.
          Nie. Przy tak ogólnej definicji trzeba tak zrobić, żeby złodziej nie miał okazji się bronić.

Comment

Tak gwoli przypomnienia, jak już zrobicie sobie jakieś ciekawe zabezpieczenie to broń Boże nikomu się o tym nie chwalić, czy tutaj czy gdzie indziej, nigdzie i nikomu.
            4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
            Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
            https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

To racja. Gdy ktoś nieuprawniony się dowie to będzie wiedział jak obejść i na co być przygotowanym, albo jak będzie jakieś "dwuznaczne" zabezpieczenie to złodziej czy jakiś "życzliwy" uprzejmie doniesie i problem gotowy. Stąd pasuje znaleźć patenty, które są skuteczne, a jednocześnie zgodne z prawem i nikt się nie przyczepi.

Comment

Znalazłem jeszcze jeden patent, który wygląda na legalny i skuteczny zarazem oraz Policja ani Sąd czy Prokuratura nie powinny mieć żadnych objekcji - anwet w przypadku gdy złodziejowi coś się stanie - ponieważ to system używany w bankach oraz przez firmy ochroniarskie (czyli Policja, Sąd lub Prokuratura zarzucając nielegalność tego rozwiązania musiała by zakwestionować je również w bankach i firmach ochroniarskich, albo dokonać rasistowskiego podziału na lepszych i gorszych względem Konstytucji RP, że bankowcy mają prawo zabezpieczać swój majątek, a obywatel RP w taki sam sposób i tymi samymi technologiami nie) Do tego technologie są certyfikowane ( a w opinii, którą otrzymałem z KGP Policja (wygląda również, iż Sąd ani Prokuratura również) nie jest uprawniona do oceny czy
                dana metoda zabezpieczeń jest niezgodna z prawem - do tego uprawnione są firmy certyfikacyjne. A skoro poniższe systemy posiadają certyfikacje i są wykorzystywane legalnie do zabezpieczania dóbr materialnych w związku z tym dużo mniejsza szansa, iż jakiś bandytolubny przedstawiciel prawa czy prawnik się przyczepi.

Chodzi o technologie znane pod nazwami:

"IBNS" https://en.wikipedia.org/wiki/Intell...isation_system

"Dye pack" https://en.wikipedia.org/wiki/Dye_pack

Comment

To jest najlepszy sposób na złodzieji

Comment

A co z tym Zederem? Blokadą kolumny kierowniczej. Nie ma żadnych opinii na temat tego zabezpieczenia. Co o tym sądźcie ? Może jakiś wasz znajomy coś takiego posiada?

Comment

Zader jest OK jeśli nie masz już gwarancji. W nowych autach odpada, zbyt głęboką ingerencja. Ale tak poza tym całkiem niegłupi pomysł póki co.

Comment

Zamieszczone przez szery Zobacz posta
                        To jest najlepszy sposób na złodzieji
                        https://www.facebook.com/officielle....8727985506447/
                        ...jak chcesz potem lata swojego życia w pierdlu spędzić. Weź to udowodnij w polskim sądzie że to była obrona konieczna.
                        25lat albo dożywocie. Taki (k)raj.
                        Moje MB2: 5D MB2 - Stanced Civic VTi-S Style
                        Moje FK2: 5D FK2 GP Executive

Comment

Polecam autocasco bo to zawsze jakieś zabezpieczenie i mniej nerwów chociaż strata boli. A jak by przyłapać złodzieja na gorącym uczynku i oklepać tak porządnie potem tłumaczyć się syndromem obcej ręki. Że ja nie chciałem a ręce same go klepały. Oczywiście żartowałem chociaż taka przypadłość istnieje. Pozdrawiam

Comment

Polecam autocasco bo to zawsze jakieś zabezpieczenie i mniej nerwów chociaż strata boli.
                            tylko pytanie czy to jest normalne aby płacić wielkie bezzwrotne haracze których nigdy nie odzyskamy i przy okazji spełniamy lewackie myślenie: ochronka dla życia i zdrowia dla złodziei by mogli bezpiecznie podpiedrolić czyjąś własność?
                            Musi być jakiś sposób, jakieś niedrogie rozwiązanie odcinki elektrycznej zapłonu lub pompy czy zasilania tak aby sqrwiel nie mogł odjechać.
                            W dzisiejszych czasach to już w mordę nie można dać bo będziemy za to odpowiadać? George Orwell pełną gębą...chyba trzeba kupić czarnoprochowca.
                            4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                            Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                            https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Zamieszczone przez rat4 Zobacz posta
                              W dzisiejszych czasach to już w mordę nie można dać
                              Można ,widziałem na filmie

Comment

Working...
                              X