Zamieszczone przez chromaticall
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Próba kradzieży Ufo 2008 Warszawa-Bielany
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaW Warszawie Hondy znikają już od lat.
Comment
-
A jak myślicie, że się dostali do środka nie niszcząc zamka w drzwiach? - mają jakiś uniwersalny klucz, czy może urządzenie które zdalnie zmieniło ustawienia immobilizera na ich i otworzyli z pilota bo nie bardzo mi się chce wierzyć w teorię, że mieli dane o kluczykach jakiejś serii i przez vin dotarli do rejestracji i dalej miejsca postoju
Comment
-
Comment
-
Zamieszczone przez gregorypod Zobacz postaA jak myślicie, że się dostali do środka nie niszcząc zamka w drzwiach? - mają jakiś uniwersalny klucz, czy może urządzenie które zdalnie zmieniło ustawienia immobilizera na ich i otworzyli z pilota bo nie bardzo mi się chce wierzyć w teorię, że mieli dane o kluczykach jakiejś serii i przez vin dotarli do rejestracji i dalej miejsca postoju
Pierwsza lepsza z wyszukiwarki Google aukcja z takim urządzeniem - https://sprzedajemy.pl/odpalarka-hon...391-nr32553932.
Dobrze, że miałeś odcięcie - dobry sposób na neutralizację takiej odpalarki.
Comment
-
Alarm fabryczny, chociaż muszę przyznać, że nie sprawdzałem czy działa i czy na 100% jest poprzez włączenie siedząc w środku i następnie otworzenie drzwi jak było opisywane na tym forum. A gdzie podpinają taką odpalarkę? Zastanawia mnie jeszcze to, że nawet jak zmienili ustawienia immo to nadal im zostaje stacyjka do przekręcenia bo inaczej kierownica się zablokuje czyli muszą mieć jakieś kluczyki skoro stacyjka nie została złamana. No chyba, że czekali z łamaniem do momentu odpalenia ale chyba to by było bez sensu ("nie ma co łamać stacyjki zanim nie odpalimy po co właścicielowi robić więcej szkód jak nie odjedziemy"
Comment
-
Musieli mieć jakiś wytrych do zamków jak i stacyjki taki uniwersalny nastawiany kluczyk.. ciekaw jestem tylko jak z alarmem sobie poradzili.. może obserwowali ciebie i najpierw zczytali twój sygnał radiowy z kluczyka..
Comment
-
Powiem wam mojej siostrze ukradli kilka lat temu samochod. Mazdę 2. Paliwa miała tyle w baku że musieli zatankować. Do tego monitorowane osiedle w poznaniu. Więc policja miała wszystko jak na tacy kto jak gdzie i kiedy. I co z tego. Samochodu nie ma zostały tylko kluczyki :/ kilka tygodni temu czytałem artykuł że przy wschodniej granicy znaleziono w lesie kilkanaście rozebranych Mazd. Zostawiony sam szkielet. Więc pomyślałem że pewnie siostry też tam leży. Zgadza się była tam. Mimo że policja nawet wiedziała kto to zrobił bo złapali ich to nic im nie zrobili wypuścili wolno a sprawę umorzono. Więc w tych czasach jeśli ktoś chce ukraść samochód to ukradnie bez znaczenia czy będzie GPS i inne badziewia powyrywane. Jak widać nawet policja olewa temat.
Comment
-
Zamieszczone przez gregorypod Zobacz postanie bardzo mi się chce wierzyć w teorię, że mieli dane o kluczykach jakiejś serii i przez vin dotarli do rejestracji i dalej miejsca postoju
Przypadki gdzie zamieszany był bezpośrednio sprzedawca auta to też nie nowość,w moim mieście był taki jeden i pierdzi w pasiaki do teraz bo zaczął to robić przez komis na większą skalę.Mój własny sąsiad uciekł z kraju bo jak się okazało wyspecjalizował się w wywożeniu busów Mercedesa za wschodnią granicę ,Wywiózł w ten sposób ponad setkę a w życiu codziennym był tylko skromnym operatorem walca i w oczy się nigdy nie rzucał.
Ludzie często wymieniają zamki i piloty jak dostaną z autem tylko jeden,sam mam w domu kilka kompletów różnych takich bo niektórzy tego nie zabierali.
Comment
-
Fabryczny alarm rozbraja przekręcenie zamka, wiec to zadne zabezpieczenie. Zamek otwierają łamakiem ( mi jak przekręcili, to i tak mogłem normalnie kluczykiem zamykać), stacyjkę forsują w ten sam sposób. Podlaczają sie do obd i po 2 min auta nie ma :/
Comment
Comment