Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skradziono Hondę Civic VII - Warszawa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skradziono Hondę Civic VII - Warszawa

Prawdopodobnie dzisiaj w godzinach nocnych tj. z 24.09 na 25.09 skradziono samochód Honda Civic VII, kolor czarny, wersja sportowa, 3drzwiowy, silnik 1.7 CTDI o rejestracji WF5256H.

Samochód stał na parkingu przy bloku przy ulicy Łukowskiej 17, przy restauracji Sól i Pieprz oraz przy sklepie monopolowym.
    Honda miała z przodu z prawej strony zarysowany zderzak przy lampie, również zarysowaną lampę, która była pęknięta. Tylni zderzak z lewej strony był nie do końca dobrze spasowany.

Jeżeli ktoś coś widział to proszę o informację...

1274043_10201249728898980_290117065_o.jpg

Wiśnia , znalazł się?
    ciekawe że kradnie sie tak stare furmanki ...
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Niestety nie, sprawę umorzono pod koniec października, a w połowie listopada dostałem pismo z prokuratury o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu... Także złodziej się znalazł, samochód do chwili obecnej nie. Oczywiście AC nie miałem wykupione. Będę się starał o zadośćuczynienie, ale marne szanse, że ujrzę jakieś $, tak czy inaczej nic mnie to nie kosztuje.

Co ciekawe podobno dzisiaj identyczna Honda Civic (1.7, Sport) była widziana w okolicach 9.00 przy Rotundzie, z obcierką z przodu w tym samym miejscu w którym ja miałem... Początek rejestracji na WPR... Gdyby ktoś coś widział...

Comment

Może za dużo seriali... ale czy Policja nie może się zgłosić tam gdzie się rejestruje auta albo w jakimś ogólnym rejestrze czy jakiś Civic Sport nie był rejestrowany w ostatnim miesiącu na rejestracje WPR?
        Moje EP4
        http://www.civicforum.pl/showthread....P4-by-Ciri-%29

A czy Ty odwiedziłeś już dzisiaj naszą stronę na Facebook?

https://www.facebook.com/Civicforumpl

Comment

Zamieszczone przez Wiśnia Zobacz posta
          Także złodziej się znalazł, samochód do chwili obecnej nie
          to jest najważniejsze, spróbuj podzwonić do Funduszu gwarancyjnego https://www.piu.org.pl/ubezpieczenio...sz-gwarancyjny
          nie wiem jak jest w przypadku kradzieży, ale może coś podpowiedzą.

Jesteś w stanie napisać coś więcej w jaki sposób zajumali auto? przecież kluczyków nie zostawiłeś, jest blokada kierownicy i jest immobiliser.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez Ciribati Zobacz posta
            Może za dużo seriali... ale czy Policja nie może się zgłosić tam gdzie się rejestruje auta albo w jakimś ogólnym rejestrze czy jakiś Civic Sport nie był rejestrowany w ostatnim miesiącu na rejestracje WPR?
            No będę chciał powiadomić policjanta, który prowadził moją sprawę o tym, że być może widziany był mój samochód, ale aktualnie policjant jest na urlopie...

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            to jest najważniejsze, spróbuj podzwonić do Funduszu gwarancyjnego https://www.piu.org.pl/ubezpieczeniow...sz-gwarancyjny
            nie wiem jak jest w przypadku kradzieży, ale może coś podpowiedzą.

Jesteś w stanie napisać coś więcej w jaki sposób zajumali auto? przecież kluczyków nie zostawiłeś, jest blokada kierownicy i jest immobiliser.
            Co do Funduszu, to raczej mnie to nie obejmuje. Będę występował jak oskarżyciel posiłkowy i starał się o zadośćuczynienie za utracony samochód. Mam pierwsze posiedzenie 08.01.2014. Osobie oskarżonej oprócz kradzieży mojego samochodu zarzuca się jeszcze 10 innych przestępstw - włamania do samochodów z kradzieżą zawartości oraz włamania z kradzieżą samochodów m.in. 2 x Fiat Panda, 2 x Audi 80, 1 x Civic (mój), 1 x Civic (po wycenie skradzionego samochodu podejrzewam, że VIII albo IX), 1 x Opel Astra (po wycenie podejrzewam, że III).

Co do sposoby kradzieży to póki co nic nie wiem, szyby były w całości (brak śladów), a jedyne co wiem, to że złodziej jest z zawodu elektromechanikiem i dorabiał pracując w warsztacie... Z tego co słyszałem (nie wiem ile w tym prawdy) to Civica wystarczy podpiąć pod komputer i nie ma samochodu...

Zagadką pozostaje również jak skojarzyli oskarżonego z moim samochodem, skoro samego samochodu nie znaleziono...
            Last edited by Wiśnia; 19-12-2013, 22:42.

Comment

Zamieszczone przez Wiśnia Zobacz posta
              Z tego co słyszałem (nie wiem ile w tym prawdy) to Civica wystarczy podpiąć pod komputer i nie ma samochodu...
              trudne do uwierzenia bo mechaniczna blokada po podłączeniu się pod komp. się nie odblokuje.
              Śladów nie było - to miał wytrycha ... chyba i to mało ...bo taki komp to trzeba mieć "konkretny" obejść immobiliser fabryczny też nie jest prosto, no ciekawe ..... lawetą przyjechał?
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Obecnie VIII gen są w stanie odpalić w ok. 40 sek (1 min to już długo). Powodzenia w walce w sądzie. Będzie się ciągnął, ale do wytrwałość pewnie popłaci .

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  trudne do uwierzenia bo mechaniczna blokada po podłączeniu się pod komp. się nie odblokuje.
                  Śladów nie było - to miał wytrycha ... chyba i to mało ...bo taki komp to trzeba mieć "konkretny" obejść immobiliser fabryczny też nie jest prosto, no ciekawe ..... lawetą przyjechał?
                  Nic mi o lawecie nie wiadomo, raczej wątpię, bo pewnie ktoś by to zauważył, a z tego co się dowiedziałem samochody głównie kradną wieczorami, a nie tak jak się każdemu wydaje w nocy. Jedna kamera z monitoringu osiedla obok obejmowała część samochodu, ale z tego co widziałem to można jedynie zobaczyć godzinę kradzieży, ale nie dowiadywałem się o której to dokładnie było.

Comment

Working...
                  X