Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VI liftback

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VI liftback

Witam,

Kupię hondę taką jak w tytule.
    Silnik najchętniej z d15z3/8 może być też coś z grupy d16.
    Z silników 1.4 też wezmę chętnie ale wtedy jedynie z gazem lub godną uwagi.
    Klimy nie chcę więc nie ważne czy działa czy jej nie ma.
    Za to przychylny jestem do wersji z szyberdachem.
    Budżet zależny od stanu i powyższych rzeczy.

Pozdrawiam

Czy ktoś z Częstochowy chciałby pomóc w sprawdzeniu auta, lub czy może coś się wypowiedzieć na temat tego auta.

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

W aucie jest napewno nieszczelna chłodnica (wiadomo w którym miejscu), czy ma ktoś mechanika który by zaradził na ten problem tymczasowo.

Comment

nie napalaj się, napisał że nieszczelna jest chłodnica, a to może oznaczać przegrzany silnik i wypalona uszczelkę pod głowicą. Hondy nie lubią przegrzania i zazwyczaj się kończy uszkodzeniem tej uszczelki, temperatura silnika wariuje, dostają za dużej temp. gniazda zaworów, pierścienie i potem silnik zaczyna brać olej. To że niechcesz mieć A/C i pewne sprawy akceptujesz, to po co Ci auto którym nie pojeździsz, albo okaże się że włożyć musisz 5 x tyle co ono warte. Czyli tak jak tu lepiej napisać że jest gdzieś dziura w chłodnicy i sprzedać niż się bawić w remont silnika.
      Żadnej dziury do naprawy w Hondzie nie ma być prawa, jeśli właściciel się tym nie zajął to oznacza żę zdaje sobie sprawę z kłopotów które go dopadły. Pewnie przyjął żę skoro napisał... to wiesz co kupujesz ! więc uważaj !
      Kupując auto za 2500tysi w dzisiejszych czasach gdy uzywki poszły w góre to ono normalnie powinno być warte (skoro ma już feler) około 950zł.
      Koła są stanowczo za duże do tego auta, co raczej zwiastuje zawieszenie do roboty i zero komfortu, i duże spalanie.
      Ja bym do niego podszedł tylko i wyłącznie pod warunkiem że:
      1. będą tam oryginalne koła wg nominalengo rozmiaru.
      2. naprawiona nieszczelność chłodnicy i na piśmie że silnik nie ma żadnych wad spowodowanych zapowietrzeniem układu. bo skoro jest nieszczelność to zapowietrzony jest regularnie, czyli regularnie jest przegrzewany a to oznacza 100% kłopotów.
      Last edited by rambo7; 02-05-2022, 14:39.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam,
        Jak coś to nadal poszukuję autka (te z Częstochowy to już niestety gruz po oględzinach nawet nie odpalałem ale widzę że ktoś kupił)
        Na hatchbacka także zwracam uwagę, może ktoś ma zamiar sprzedawać niedługo.
        Oglądałem już parę sztuk ale cena do stanu nie miała racji bytu.

Żeby nie było nie szukam ideału ale także i gruza o którym ktoś mówi że bez rdzy ideał,a na miejscu się okazuje że blachy przegniłe wszędzie że aż trzeszczy pod naciskiem.
        Pozdrawiam

Comment

W takiej cenie jest naprawdę trudno znaleźć egzemplarz sprawny, nie napalaj się i kluczowe by był od sprawny na tyle by przeszedł przegląd. Resztę dasz radę tanio podreperować. Czy bierzesz inne modele H pod uwagę? z uwagi na ceny paliw np. Honde Jazz lub mniejszy Logo ?
          Kierownik Działu Diesla

Comment

przykład:
            OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

przykład:
            Last edited by rambo7; 10-05-2022, 08:10.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Logo i jazz i sedany civica odpadają.
              Jedynie liftback lub hatchback budżet mam zależny od tego co będzie do zrobienia. Za dobrą mogę dać do około 4- 4.5 tyś.
              Lecz wtedy już musi mieć coś w sobie na czym mi zależy np szyberdach i silnik.
              Aż tak bardzo mi się nie pali szukam auta głównie z sentymentu i na dojazdy do pracy. Aktualnie mam czym jeździć (FD7 dawne Crisa)lecz w niedługim czasie chcę wykonać parę rzeczy przez które muszę auto odciąć od jazdy na parę dni i nie mam zastępczego. Kiedyś miałem więcej niż 1 auto i od jakiegoś przekonuję się o tym że brakuje właśnie tego drugiego czasami
              7 lat jeździłem liftbackiem(z którym musiałem się rozstać niestety) i chciałbym do niego wrócić ale jeśli trafi się fajny hatch to też narzekać nie będę.
              Ta druga z ogłoszenia spoko ale już dawno ją widziałem i jakoś ani Mnie ani narzeczonej nie przekonuje, poczekamy jeszcze trochę na inne.

Chcę kupić, dbać, reperować i się cieszyć że jeszcze będę mógł pojeździć 6 genem.

Pozdrawiam i dziękuję Rambo za wypowiedzi

Comment

Witam,
                Ktoś coś wie o tym autku może ?

Comment

to ogłoszenie nie jest już dostępne.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Więc pewnie sprzedany Civic. Widziałem ogłoszenie i wyglądał dobrze. Bez druciarstwa i durnego tuningu.
                    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

A no dobrze prawisz pablo ogłoszenie znikło bo już stoi u Mnie
                      Jest trochę do zrobienia ale na spokojnie dam radę, niedługo wleci temat z autem.
                      temat kupna do zamknięcia, Dziękuję za wsparcie

Comment

Working...
                      X