Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic Ufo Sosnowiec

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic Ufo Sosnowiec

Cześć,
    Może ktoś był oglądał albo się orientuje czy wogole warto się wybierać oglądać bo niektóre poprostu na foto bajka a w rzeczywistości jakby drugie auto

Chyba że ktoś jest Białystok może obejrzeć i dać znać

Last edited by Patryk9; 15-05-2023, 16:57.

Nie warto z powodu skrzyni bo to proszenie się o problemy.

Poczytaj o tym

Nosze sie z zamiarem nabycia przestronnego kompaktu civic VIII. Bardzo lubie automaty - sa ekonomiczne, bezpieczne, wygodne... Nie wiem czy kiedykolwiek powroce do skrzyn recznych, chyba ze nie bede mial wyjscia (czego takze nie wykluczam) ale to juz bedzie pewnie diesel... Wczesniej jezdzilem nissanem almera, pelnym automatem - poezja... Przyszedl czas na zmiane a wybor byl oczywisty: auto japonskie. Kilkuletni Civic CVT, z przebiegiem ok 50kkm i klasa ES lub EX (bo takie mnie

W innym budżecie masz polifta z 1.8 już z normalnym kinetykiem, a nie z zautomatyzowaną skrzynią.

Comment

Tylko budżet mam do 28 000
      Last edited by Patryk9; 15-05-2023, 16:58.

Comment

... tak czy siak, posłuchaj co mówi kolega i odpuść. koniecznie poczytaj.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ale jest tak źle że po mieście się to auto nie sprawdza w automacie ?

Comment

Ta skrzynia koło automatu nie stała nawet, to zwykły mt tylko zautomatyzowany.

Czołem Jestem bezradny. Problem wygląda następująco. Posiadam Civica 8 generacji (UFO). Vtec 1.8 skrzynia automatyczna i-shift. Skrzynia przy hamowaniu i podczas redukcji do poziomu 3, 2 biegu zaczyna szarpać i zaczyna skakać między automatem a neutralem. Po kilku szarpnięciach wyskakuje ikonka check system i silnik się wyłącza. Po ponownym uruchomieniu błąd znika i auto rusza normalnie. Problem zawsze pojawia się gdy wyjadę na trasę na ciepłym silniku po ok 30 minutach jazdy. Nigdy

czy dalej:

Comment

A może ktoś film jak ta skrzynia zmienia biegu podczas jazdy ?

Comment

Zamieszczone przez Patryk9 Zobacz posta
                le jest tak źle że po mieście się to auto nie sprawdza w automacie ?
                jest gorzej niż źle. Jest katastrofalnie i tragicznie!
                Po to przyszedłeś na forum aby posłuchać rad doświadczonych w temacie. Więc rada jest jedna - zapomnij o "ręcznej skrzyni przełączanej urządzeniem zastępującym lewą nogę". Jeszcze raz.... kolego, to nie jest automat! nigdy nim nie był! ani Honda nie nazywa tego automatem. To nie ma nic wspólnego z automatem.
                Czy możesz to zrozumieć? ..to zrozum, to jest ręczna skrzynia ma dokładnie to samo co ręczna tylko inną gałę biegów i brak pedału sprzęgła, a w zamian "maszynę" spieprzoną na poziomie projektu która nie działa jak trzeba.
                Uwierz mi że tego nie chcesz. Zanim cokolwiek kupisz z tym ustrojstwem to już zacznij czytać tematy z problemami...to może po przeczytaniu się odechce.
                Mieliśmy użytkownicy klienci do wyboru wtedy w salonie:
                - ręczna skrzynię klasyczną,
                - ręczną skrzynię z urządzeniem zasypującym pedał sprzęgła, tylko w UFO
                - automatyczną hydrauliczną klasyczną automat tylko w sedanie.
                Kto wybrał 1 lub 3 jeździ do dzisiaj i nie narzeka.
                kto wybrał nr 2 to wie że wybrał tragicznie.
                Last edited by rambo7; 17-05-2023, 08:57.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Słuchaj kolegów z forum bo dobrze mówią. Sam chciałem zmienić sedana w manualu na młodsze UFO w automacie i już miałem jechać oglądać i-shifta, ale zacząłem drążyć temat bo zastanowiła mnie inna dźwignia zmiany biegów. I to forum wyleczyło mnie z i-shifta za co jestem wdzięczny, i mimo że blisko rok szukałem to w końcu trafiłem sedana VIII po lifcie z klasycznym automatem. Niestety, w tym budżecie nie znajdziesz poliftowego UFO bo tylko w takim jest klasyczny automat. Zostaje sedan, ale tych prawie nie ma na rynku, chyba że w wersji USA, albo hybryda 1,3 tylko że tam zdaje się siedzi bezstopniowa CVT.

Comment

i-shift to manualna skrzynia która ma dołożone sterowanie elektroniczne. Szarpie to jak diabli i zamula.
                    Odpuść albo dozbieraj chociaż do polifta- tam był pełen automat 5 biegowy. Oczywiście w wersji 5 drzwiowej bo Type-Sy nadal mialy i-Shita

Comment

Working...
                    X