Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletny zestaw klimatyzacji do GEN6, EJ9 z 2000 roku 3d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletny zestaw klimatyzacji do GEN6, EJ9 z 2000 roku 3d

Cześć FOROWICZE,

Kupię cały, kompletny (wszystkie podzespoły, przewody, mocowania, śruby i śrubki) zestaw klimatyzacji. Oczywiście szczelny i sprawny
    Może ktoś odchudzał swoją Honoratę o kilka kilogramów i zdemontował klimę. Chętnie te kilogramy odkupię jeśli są kompletne i sprawne.

Kontakt na Forum lub na WhatsApp 605627865

Dziękuję i pozdrawiam

chyba mam sprawny kompresor i chłodnice klimy jak szukasz

Comment

Zamieszczone przez Jason_Gdansk Zobacz posta
      Kupię cały, kompletny
      da się to zrobić ale możesz długo szukać.
      Ja, kiedy miałem EJ9, zrobiłem tak: poszedłem do ASO poprosiłem o schemat układu A/C - wszystkie elementy i szukałem wszędzie i po tygodniu miałem wszytko. Różne elementy kupiłem w różnych miejscach PL.
      Oczywiście z jednego egzemplarza wyjąć całość to najłatwiej, ale ... jak nie wiesz co wyjąć to kilka rzeczy pominiesz bo się nie spodziewasz że to trzeba wyjąć .
      Bez takiej rozpiski coś Ci braknie...
      z tego co pamiętam to prócz elementów oczywistych jak sprężarka i skraplacz itd. np. musisz wyjąć np: łapę sprężarki, w wersji bez klimy jest inna w wersji z klimą jest inna, inna łapa silnika w miejscu mocowania sprężarki. Jest kilka przekaźników chyba 2 i jeden malutki bezpiecznik mniejszy niż standardowy, nie pamiętam od czego ale musi być, bo a/c nie wystartuje.
      Uchwyty obejmy do rurek, jak ich nie wykręcisz to bardzo dużo zejdzie ci czasu dorabianie uchwytów rurek.
      Elementów nie ma bardzo dużo, ale jak nie wykręcisz (nie zbierzesz) wszystkiego będziesz rzeźbił.
      Część rzeczy nie warto kupować uzywki np. skraplacz bo najczęściej są mocno sfatygowane i a/c będzie działać słabo więc tu kupiłbym nowe oraz osuszacz, bo w EJ9 jest osobnym elementem nie jest zintegrowany przy skraplaczu.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Szkoda ze nie szukałeś z pół roku temu bo miałem auto na części z kompletna sprawna szczelna klima :/ a tak to mi zostało tylko to co pisałem:/

Comment

Working...
        X