Witam jak w opisie kupię kpl swap , najlepiej taki który siedzi w Aucie. Może być po modach czy też tuningu wizualnym lub odświeżony , grunt aby silnik był zdrowy , dużym plusem byłoby gdybym mógł zawieść auto do Sprzedającego i wykonać swapa na miejscu po zakupie . Pozdrawiam i czekam na oferty !!!!!!! Łutututututowania. Pozdro
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kupię KPL. Swap D16z6/y8 lub b16a/a2
Collapse
X
-
Mam do sprzedania taki swap, tj. silnik Hondy D16W4 (126KM (93kW), 144Nm) będący bliźniaczym silnikiem do D16Y8. Był montowany w 5 drzwiowych Civicach w Wielkiej Brytanii. Idealny do znacznej poprawy dynamiki silników 1,4 i 1,6 lub innych bez VTECa.
Silnik jest doinwestowany i przez półtora roku używałem go w Civicu EJ9 (polift). Wymontowałem go 5 miesięcy temu z samochodu bo wymieniłem na B18C4 w drodze do K24 (-:. Posiada wszystkie elementy potrzebne do zamontowania go w Civicach EJ lub EK, w których pracował jakikolwiek silnik serii D, w tym przerobiony ECU P28. Przejechał z tym silnikiem około 12 tyś km.
Silnik posiada przebieg około 220 tyś km, ale ma wymieniony rozrząd przy okazji wymiany uszczelniacza wału od strony rozrządu 5.600 km przebiegu temu.
Cena 3.500 zł obejmuje:
Blok z głowicą, pompą wody, alternatorem, kolektorem dolotowym i wydechowym, układem wtryskowym, filtrem powietrza
Skrzynia biegów (z długim finalnym biegiem, aby wygodniej jeździć na trasie) – pracuje idealnie
Sprzęgło – pracuje idealnie
Podobno lekkie koło zamachowe – tak twierdził poprzedni właściciel, ale nie miałem potrzeby i okazji sprawdzić.
ECU P28
Łapa tylna silnika z EJ (może się przydać przy wkładaniu do innej karoserii niż EK lub EJ)
Mogę dorzucić w cenie półosie jeżeli komuś się przydadzą oraz lewarki łączące drążek ze skrzynią biegów.
Silnik pracuje równo, nie kopci i brał około 1l oleju na 5.000 km (być może to częściowo efekt uszczelniacza wału, o której poniżej)
Do zrobienia: za kilka tysięcy kilometrów wymiana uszczelniacza wału od strony skrzyni biegów, gdyż już się poci. Przy swapie wymiana będzie łatwa i szybka do wykonania.
Silnik wyjęty już z samochodu (gdyż musiałem zrobić miejsce na serię B), zapakowany na palecie i gotowy do transportu.
Niestety nie mam warunków, aby wymienić go na miejscu. Mogę polecić warsztat, w którym można to zrobić szybko i bardzo dobrze, ale niestety nie tanio.
Kilka zdjęć poniżej:IMG_3254.jpgIMG_3255.jpgIMG_3256.jpgIMG_3258.jpgIMG_3259.jpg
-
Mam do sprzedania swoją hankę (możesz ją zobaczyć na forum) z silnikiem D16W4 w stanie idealnym , 130 tys. km przebiegu , całkowity oryginał , nic nie grzebane , cały czas na pełnym syntetyku którego nie łyka. Sprzedam tylko całe auto , zarejestrowane i ubezpieczone w pełni sprawne , możesz ją zobaczyć w dziale "nasze auta" VI gen. Cena 4500zł. chyba nie jest to drogo bo sam silnik + oryginalne dokładki które są na aucie są warte 4000zł. Tu masz link jak chcesz zobaczyć i czegoś dowiedzieć się o mojej hondzie
Last edited by Tomo1; 25-03-2020, 04:31.
Comment
-
Mierzę się z zamiarem swapa swojego B16A2 z nadgryzionego EK4 do jakiejś zdrowej budy.
Ostatnio niestety miałem większe wydatki i wygląda na to że budżetu ani czasu w najbliższym czasie nie znajde.
Nie wiem natomiast jak teraz wyglądają widełki cenowe - na allegro dawno nie widziałem B16 a na ebayu kosztują fortunę
Jeśli ci się nie spieszy to dałem sobie czas do marca/kwietnia na zfinalizowanie tematu. Jak nie uda mi się kupić karoserii w zadawalającym stanie do tego czasu to pewnie sprzedam.
Niestockowe rzeczy:
- Ster od Type R'a EP3 (mam też oryginalne kółko)
- Kubeł (chińska podróbka Sparco, bodajrze Sprint, mam też oryginalny fotel)
- Zawias Koni S.TRT + H&Ry sport
- Rozpórka z przodu
- Wydajniejsza chłodnica
- Wydech 2,25" bez CATA (jak na zdjęciu profilowym)
- 2 x Autogauge - ciśnienie oleju + temperatura oleju wmontowane z bezel Blox (wygląda jak stock), czujnik ciśnienia trafiony, prawdopodobnie samo podłączenie
- Nowy sprawny aparat zapłonowy made in USA (sprowadzony ze stanów, bo regenerowany w polskie kosztował 3 razy więcej)
- Półtorasezonowe semi-slicki Federal
- Shortshifter
- Nakładki na pedały
Mogę sprzedać bez modyfikacji
Tu masz foto story (sorry w language'u bo wrzucałem to na /r/civic na reddicie nie chce mi się przepisywać, ale chyba i tak zdjęcia ważniejsze niż moje głupie komentarze)
Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
EDIT: wykresik z dyno
VTEC.jpgLast edited by chi; 09-10-2020, 09:56.
Comment
Comment