Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Miska olejowa HONDA CIVIC VII, 2005, 1.7 CDTi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Miska olejowa HONDA CIVIC VII, 2005, 1.7 CDTi

Kupię miskę olejową do Civica 1.7 CDTi. W ASO powiedzieli, że nie mają oryginału, a zamienników nie robią. Zamienniki z allegro sprawdzone po VIN - ie - dla mojego modelu żaden sprzedawca nie ma części

Tam jest podwójna miska metalowo-aluminiowa. Na allegro w większości miska B (nowa)

Lenistwo?

Comment

Szanowny JarkoCivic, nie żadne lenistwo.
      Akurat właśnie ten sprzedający https://allegro.pl/oferta/miska-olej...-05-8518183962
      sprawdził po VIN - ie i powiedział, że nie będzie pasowała do mojego auta.
      Drugie ogłoszenie sprawdzę jutro.
      Dziękuję

Comment

Zamieszczone przez tothek Zobacz posta
        Szanowny JarkoCivic, nie żadne lenistwo.
        Akurat właśnie ten sprzedający https://allegro.pl/oferta/miska-olej...-05-8518183962
        sprawdził po VIN - ie i powiedział, że nie będzie pasowała do mojego auta.
        Drugie ogłoszenie sprawdzę jutro.
        Dziękuję
        Nie będzie pasować bo gościu nie ma pojęcia że są tam niejako 2 miski. Widział tylko kpl miskę ;-) 2 sprawa chyba nie jest większym problemem spojrzeć pod auto jak to fizycznie wygląda, kształt, liczba śrub itd. Kolejna sprawa może mało realna ale może Vin się nie zgadza z rzeczywistością? Takie gdybanie ale nóż widelec ;-)

Comment

Zamieszczone przez JarkoCivic Zobacz posta
          Tam jest podwójna miska metalowo-aluminiowa.
          Zamieszczone przez JarkoCivic Zobacz posta
          są tam niejako 2 miski
          to powiem że nie widziałem tam 2 misek a ma wymienioną i jest jedna miska blaszana i bez najmniejszego problemu z allego pasuje jak fabryczna. Zresztą w odpowiednim temacie tothek jest napisane.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            to powiem że nie widziałem tam 2 misek a ma wymienioną i jest jedna miska blaszana i bez najmniejszego problemu z allego pasuje jak fabryczna. Zresztą w odpowiednim temacie tothek jest napisane.
            Z inną się nie spotkałem ;-)8e70b2c68f05d878142dfc6ae1404124-1056x527.jpg
            Miska nr: 1 jest metalowa, natomiast nr:2 aluminiowa.

Comment

Dzięki panowie. Przez Was nawet mechanik się czegoś nauczy, bo mówił dzisiaj, że zamienników nie ma nigdzie.

Comment

ale po co wymieniać element nr 2 ??? w jakim celu? co się z tym dzieje? ja nie słyszałem aby ten element ktokolwiek wymieniał a na forum jestem ponad 10 lat.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  ale po co wymieniać element nr 2 ??? w jakim celu? co się z tym dzieje? ja nie słyszałem aby ten element ktokolwiek wymieniał a na forum jestem ponad 10 lat.
                  Masz rację, owego elementu nie trzeba wymieniać, chciałem tylko pokazać że jest jeden typ misek metalowych w 1.7 Dziwię się dlaczego sprzedawca stwierdził że miska nie będzie pasować, skoro innych nie ma. Foto pokazałem też i Tobie aby pokazać że jednak są 2 miski choć tą aluminiową ciężko tak na prawdę nazwać miską.

Comment

ISUZU jest tak skonstruowany że ma dość sporo elementów dokręcanych do słupka, normalnie silniki Hondy są w większej części odlane z tymi elementami.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                    X