Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic VIII sedan 2008 Hybrid spadła wydajność akumulatorów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic VIII sedan 2008 Hybrid spadła wydajność akumulatorów

Witam
    Czy ktoś ma informacje na temat akumulatorów wysoprądowych (pojemnośc, wymiary) w Honi jak z tytułu??
    Moje ogniwa są na poziomie 14% wydajności i coraz częściej pojawia się IMA.
    Może już ktoś wymieniał takie ogniwa??

2017-08-19 20.48.23.jpg
    2017-08-19 21.08.09.jpg
    2017-08-19 21.14.24.jpg
    2017-08-19 21.20.11.jpg

Jak sprawdziłeś, że wydajność jest na poziomie 15%? Jak dla mnie to masz niecałe 16v na parze, czyli razem około 170v. Normalny zakres pracy dla tej hondy to 158-185v. Najlepiej odczytać kody błędów imy, napisac na support hybridautomative, i czekać aż odpiszą. Prowadzą tam serwis, więc będą wiedzieli czy ogniwo padnięte (z opisu wynika, że tak) czy ładowanie bądz regeneracja coś da.

W Polsce naprawa w tym sedanie raczkuje jeszcze, 5k naprawa wszystkich na zamiennikach, 3-4k wymiana uszkodzonych celi, prowadzą to dwie różne firmy, nie wiadomo która metoda jest słuszna...

Comment

W "pałce" jest 6 ogniw po 1,2v = 7,2v x2 14,4 v na parę.
      W całym akumulatorze jest 11 par co razem daje 158,4 v i taki jest prąd znamionowy tych akumulatorów.

Wydajność akumulatora sprawdziłem na komputerze serwisowym, niestety zdjęcia nie nadają się do załączenia.
      Na hybridautomotive.com najbardziej mi się podoba deska z oprawkami na żarówkę i miernikiem za 55$

Comment

Ale ja nie mowie o kupowaniu tam czekokolwiek tylko napisaniu do nich. Wiadomo ceny są amerykańskie. Ważne jest jakimi błędami sypie system. Często ci się kalibruje bateria podczas jazdy? (Spada do 2 kresek i ładuje)

Comment

Przepraszam, że w starym wątku ale tu znalazłem to co dzieje się u mnie "(Spada do 2 kresek i ładuje) ". Jestem po wymianie baterii po regeneracji czyli teoretycznie bateria sprawna ale zachowuje się dziwnie każdorazowo po dłuższym postoju (kilka godzin) po odpaleniu i przejechaniu niewielkiego dystansu wyraźnie czuć, że samochód muli i za chwilę zaczynają uciekać kreseczki naładowania baterii. Wskaźnik spada do dwóch kresek później długo się nie może odbić jak jadę względnie ze stała prędkością to w ogóle się nie ładuje. Żeby podnieść szybciej ładowanie muszę przestawić skrzynię na S i wtedy zaczyna ładować, ale tez nie do końca podniesie się o dwie kreski i znów nic się nie dziej dopiero wychamowanie powoduje że kreseczki naładowania szybko się podnoszą i pokazują poziom 7 lub 8 kresek. Jest to już druga bateria i na samochodzie zachowuje się tak samo.

Comment

Efekt regeneracji nieskuteczny.
            moim zdaniem
            Niestety aktualnie skuteczna jest tylko wymiana całego akumulatora.
            Ja robię sobie taką regenerację ( w miarę możliwości) raz na miesiąc w domu.
            i miej więcej na tyle to wystarcza.

Nie dajcie się nabrać na regenerację akumulatorów. One już sraciły swoją pojemność.

Comment

ale przy regeneracji miały być wymienione wszystkie ogniwa

Comment

Z mojej wiedzy aktualnie mamy albo ogniwa "po użytkowe" albo jakieś dziwne "chińczyki".
                Obie wersje niestety są do .......

Comment

no to jednym słowem do d.

Comment

Jest jakiś większy problem. Bateria dobrze jest ładowana w pozycji S skrzyni biegów, natomiast w pozycji D nie ma ładowania, albo jest za słabe, że nie potrafi podnieść wyładowanej do dwóch kresek baterii. Po przełączeniu na S znów można naładować.

Comment

Working...
                    X