Witam mam pytanie i liczę że mi ktoś pomoże .Jaki akumulator do hondy civic 1.3 hybryda 2008 r. Około rok temu padł mi oryginalny akumulator ,więc pojechałem do warsztatu i mechanik powiedział mi że do hybryd musi być odpowiedni , koszt pomiędzy 400 do 500 zł. i może go dla mnie ściągnąć 48 godz.Troszkę dużo mi się wydawało i przysknerzyłem. Pojechałem do innego mechaniora ,a ten że nie ma problemu i założy mi normalny no i wybrałem tańszą opcję .Muszę dodać że przez ten rok co jakiś czas zapalała się na żółto IMA ,ale w necie wyczytałem że to przez niedoładowanie akumulatora.Dzisiaj (samochód stał 2 dni) żonka odpaliła rano samochód i kontrolka akumulatora świeci na czerwono do tego IMA na Żółto i silnik na żółto.Teraz moje pytanie ,jaki musi być odpowiedni akumulator do mojego modelu ,z góry dzięki za info.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bateria, akumulator w hybrydzie - eksploatacja, wymiana w VIIIgen 1.3 IMA
Collapse
X
-
Do silnika LDA2:
Oryginał: akumulator model:Honda (31500-SR1-100M) lub 55b24l(s)
inne:
YUASA 40Ah/340A model:44B19L
ENERGIZER EP35J-TP
BOSCH 0092S40180
EXIDE EB454
EXIDE EA456
CENTRA CB454
VARTA 5401260333132
MAGNETI MARELLI 065035030019
Jeśli masz zbyt mały prąd rozruchowy to polecam akumulatory żelowe, np. OPTIMA tyle że nie wiem czy będzie rozmiar do hybrydy.
akumulatora świeci na czerwono do tego IMA na Żółto i silnik na żółto
Jeśli takie błędy: P1447, P1449, POA9D, POA9E, POAC7, POACD, P1574, POA27 and POAE1 to masz jakieś 50% szans że konieczna wymiana zespołu aku.Last edited by rat4; 20-09-2016, 21:13.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
-
Z tego co pokazali na tutorialach nie jest to jakaś mecyja, jedynie trzeba uważać na porażenie prądem gdyż napięcie w baterii hybrydowej jest na tyle wysokie (~200V prądu stałego)
https://www.youtube.com/watch?v=d-_HJYbRe_U
https://www.youtube.com/watch?v=vTTua712pYoLast edited by rat4; 17-10-2016, 12:50.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Zamieszczone przez rat4 Zobacz postaDo silnika LDA2:
Zeskanuj błąd silnika jeśli jeden z powyższych czeka cię wymiana baterii hybrydy: POA7E, POA7F, P1435, P1446 or P1570
Jeśli takie błędy: P1447, P1449, POA9D, POA9E, POAC7, POACD, P1574, POA27 and POAE1 to masz jakieś 50% szans że konieczna wymiana zespołu aku.
WITAM, właśnie wróciłem z serwisu hondy, sczytali mi błąd IMA, zapalał się od jakiegoś czasu (civic 1.3 2007r.) i wywaliło P0A7F - poważny spadek pojemności akumulatora wysokonapięciowego .... możecie podpowiedzieć co mam wymienić ?? czy cały układ trzeba kupić, czy same akumulatory ?? i gdzie szukać najlepiej ??
Comment
-
Witam ,problem znowu się powtórzył .Po wcześniejszym opisanym problemie ,pojechałem do mechaniora i usunął wszystkie błędy ,dwa dni spokój i znowu zaczęła się palić IMA na żółto ,ale tylko ona, więc to zbagatelizowałem. Parę dni temu żona zostawiła samochód na 4 dni na parkingu obok lotniska,po powrocie znowu wszystkie możliwe kontrolki zapaliły się ,ale po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zgasły. Teraz co jaki czas zapala się IMA na żółto ,lecz dodatkowo pali się kontrolka silnika też na żółto. Postanowiłem kupić nowy akumulator ,Zastanawiam się nad BOSCH 0092S40180 bo tego oryginału nie mogę znaleźć.
Comment
-
Witam ponownie,poczytałem troszkę i wszystko wskazuje że moja bateria w tylnej kanapie jest do wymiany,mam kilka pytań jak ktoś miał podobne "przygody"
1. Czy w Polsce można kupić używaną baterię, jaki jest koszt?
2. Jak sprawdzić ,zmierzyć żeby na 100% stwierdzić ,że jest ona na zdechnięciu .(Jakie ma być napięcie przy pomiarze i czy w ogóle można to jakoś samemu sprawdzić?).
Z góry dzięki za każdą pomoc.
Comment
-
Hejka. Ja takze mam problem z IMA. Czy po wymianie akumlatora problem znika. Na kompie mi wyszło coś z regulatorem napięcia. Czy muszę zmieniac napęd hybrydowy? Jaki jest jego koszt? Prosze o pomoc. Świeci tylko kontrolka tylko jak nie jeżdżę ale wszystko działa jak powinno gdy się już naladują. Jak ja zagasze i zapale jeszcze raz problem znikaLast edited by andzia1; 27-05-2017, 09:55.
Comment
-
Zamieszczone przez andzia1 Zobacz postaWitam ponownie,poczytałem troszkę i wszystko wskazuje że moja bateria w tylnej kanapie jest do wymiany,mam kilka pytań jak ktoś miał podobne "przygody"
oraz to https://www.civicforum.pl/showthread...nie-gasn%C4%85
Zamieszczone przez andzia1 Zobacz postaHejka. Ja takze mam problem z IMA. (...)
Comment
-
Problem pojawił się jak mąż zostawił ja na swiatlach i rozładowal akumulator od tego czasu co jakiś czas włącza się IMA naładowałam akumulator ale nie pomogło. Niestety okazało się ze akumulator nie jest oryginalny. Sprawdzałam u znachorów akumulator i podobno jest ok. Ale kontrolka świeci. Największy problem jest rano jak jadę do pracy ma problem z naładowaniem. Byłam na kompie i mój mach mi powiedział coś o regulatorze napiecia. Jak sprawdzic co tak naprawdę się jej dzieje.
Comment
-
Zakładam że chodzi o baterie za kanapą a nie akumulator pod maską. Po pierwsze sczytać kody błędów w serwisie albo chociaż "elmem" i podać je na forum. Póki tego nie zrobisz spróbujcie zweryfikować działanie wentylatora baterii w bagażniku (u mnie z prawej strony oparcia kanapy) - czy słychać że chodzi po rozgrzaniu auta i rozgrzaniu (używaniu assist i charge) baterii.
Comment
-
Dzień dobry,
szukam porady. Kupilam dwa dni temu Honde civic 2007 hybrydę. sprzedawca mocno spuścil cenę. do wymiany jest bateria - i teraz prośba o pomoc. jestem zupełną blondynką, jeśli chodzi o odczytanie informacji kontrolki baterii na pulpicie - czasem pojawia sie z lewej strony pasek baterii naladowany calkowiecie, czasem spada. za chwile sie ładuje. rozumiem, ze bialy pasek po lewej stronie do wskaźnik poziomu naladowania baterii. teraz pytania: jak interpretować zielone poziome kreseczki w nizszej części (charge). które pojawiaja sie i znikjkjaja, czasem od góry, czasem od doły? i czasem pojawiaja sie białe kreski po stronie Assist. zdaje sobie sprawę z absurdalności opisu, ale nie umiem tego opisac inaczej. Następne pytanie t kwestia regeneracji baterii silnika hybrydowego. Jakie macie doświadczenia z regeneracją? znalazlam mechanika, który narawia Priusy. powiedzial, ze z hondami civic sa same problemy (układ hamulcowy i chłodzenie) i zebym sprzedala to auto. zaproponowal, ze moze rozebrać baterię i wymienic poszczególne ogniwa. Koszt max. 2500zł. czas naprawy - tydzień. podczas jazdy prawie caly czas świeci sie IMA. wyczytałam, ze to moze byc rozladowana właśnie ta bateria. auto samo w sobie jest w super stanie, mechanik wymieni tylko gumy na wahaczach, poza tym honda przeszla test bez zarzutu. Czy ktoś z Was odpowie mi na moje pytania? pozdrawiam i dziekuje.
Comment
-
Do pierwszej części opisu się nie odniosę. Wpisz sobie te angielskie słowa w słownik i wszystko będziesz wiedzieć.
Temu mechanikowi możesz powiedzieć, żeby lepiej się nie wypowiadał na temat Hondy, bo nie ma zielonego pojęcia....
Na resztę Twoich pytań odpowiedz znajdziesz na forum, serio wystarczy poszukać. Ja i kilku innych użytkowników wypowiadało się na tematy co robić z całkowicie padniętą baterią. Nie ma sensu tego powielać w nieskończoność, bo tworzy się jeden wielki śmietnik.
Comment
-
Mam Hondę Civic 1.3 Hybrid 2008 r. Niestety bateria w niej nadaje się już do wymiany lub regeneracji. Znacie może jakieś sprawdzone punkty obsługi, które zajmują się tym profesjonalnie (oprócz ASO)?
W internecie znalazłam punkty we Wrocławiu, Krakowie, Łodzi (ale tutaj właściciel nie odpisuje i nie odpowiada na telefony) i Toruniu. Może znacie coś bliżej Trójmiasta?
Comment
Comment