Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dodatki do diesel 1.7 ctdi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dodatki do diesel 1.7 ctdi

witam
    ostatnio czytałem trochę o dodatkach do diesli na zimę i mam pytanie czy ktoś w stosował je do silnika cdti ? czy to dobry pomysł ??
    a dodatki te mają jakieś tam cudowne działanie oczyszczające , bodajże produkt shella
    czy ktoś stosował ??

Dodawałem to kiedyś ale do ciężarówki w dieslu lecz nie shella, działanie? przy ostrych mrozach z oleju napędowego nie wytrąca się tak bardzo parafina czyli paliwo jest bardziej płynne i nie blokuje przewodów więc z odpalaniem po mroźnej nocce nie miałem problemu kiedy to inni latali z czajnikami i ogniska pod silnikiem rozpalali.

Comment

Cudowne działania oczyszczające ma najlepszy i najtańszy produkt w postaci fioletowego szaleństwa " denaturat "

Może dla organizmu to miał by działanie oczyszczające, ale dla diesla ... ???
      Last edited by Gość; 28-10-2009, 23:39.

Comment

nooo ale denaturka nie do ON stary - daj pokój. Z doświadczenia powiem tak 2 zimy za mną z CTDi i nie miałem żadnych problemów z ON (leję zwykły ON ale nie opał!!!) bodajże już w październiku koncerny dolewają dodatki do paliwa (niektóre cały rok) więc nie ma sensu dolewać jeszcze. Generalnie kiedy zeszłej zimy mróz utrzymywał sie 2 tyd -25ctC nie miałem żadnego problemu z odpaleniem auta - odpalał za 1 szym razem ale kręcić musiałem troche dłużej niż w lato - no powiem szczerze robiłem wielkie oczy.

a tu najnowsze paliwko na rynku od wczoraj !!! ale pewnie to to samo co V-powery czy Suer On : https://www.autocentrum.pl/go/41__St...23.html?acsg=7
        Last edited by Tomo1; 17-10-2010, 17:21.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zwracam honor. Przepraszam miałem na myśli benzynę nie doczytałem że chodzi o disla. Wybaczcie

Comment

czyli ogólnie nie ma sensu, w sumie kupiłem ją w lutym tego roku i n e miałem problemów z odpaleniem i w sumie chyba nie będę nic dodawał... przy dużych mrozach czytałem że można kilka razy przekręcać kluczyk bez odpalania aby świece rozgrzać? dobrze czytałem ?? czy t o jakieś bajki

Comment

Taaak to stara praktyka zaczerpnięta z starych Wv tyle ze zauważ do +5 stC kontrolka świec pali się 0,5sek! w zasadzie nie są załączane. ale instrukcja mówi że świece uruchamiają się doiero przy +5. czyli w zasadzie na momencik sie świece żażą, jak było -15-20stC to kontrolka mi się świeciła 1,sek! CR posiadają ciśnienie większe dużo większe niż zwykłe klekoty - i nie ma problemu z zapłonem - w zasadzie świece są bo są - ale auto z CR potrafioby odpalić nawet nie posiadając świec. i może nie wiesz ale tak sie dzieje w większą cześc roku w tej hondzie. tak że jak czytam że ktoś tam świece wymienia w takiej hondawce to śmiać mi sie chce.

fizycznie było tak: siedziesz w "traktorze typu WV" jest -15stc, włączasz stacyjkę zapala sie Kontrolka świec - czekasz - ta gaśnie po 4-5 sek, wył stacyjkę - załączasz ponownie - pali sie już 2-3 sek wyłączasz, - załączasz znowu pali sie 1-2 sek jak zgaśnie odpalano auto - a może i nie.... bo siadał aku po kilku takich manewrach.
              Sprawdzisz sam w te zime - w Common Railu nie ma to znaczenia. Zapali bez "grzania".
              Last edited by przemo_wb; 30-10-2009, 10:24.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

już sprawdzałem w zimę jak dotąd nie miałem problemu z odpalaniem, czasem tak włączałem i wyłączałem. czyli nie ma co dzięki. w sumie podobnie jak piszesz jest w citroenie xsara picasso diesel tym najnowszym kontrolka świec żarowych w ogóle się nie świeci dopiero przy mrozach sie zapala (tak opisano w instrukcji obsługi)

Comment

ktoś praktykował dolewanie denaturatu do ON? słyszałem, że to działa i nie wpływa źle na podzespoły silnika

Comment

źle słyszałeś popytaj mechaników, lepiej wlać PB do ON w stos 20:1, ale generalnie najlepiej lać wyłącznie ON.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

nie długo na stacjach pojawi się zimowa ropa myślę że od następnego miesiąca już powinna być

Comment

Tak lałem fioletowe szalenstwo,ale to było 5 lat temu i do Renault. Paliwo też sprawdzone na Renault. A jaka reakcja Hondy niewiem.

Comment

a działo się coś z renuwą i jaki był to silnik?

Comment

1.5 D. Zawsze wlewałem około 0,5l przed zimą, nigdy niebylo problemów ,ale Renault podobno ma najlepsze Diesle

Comment

Working...
                            X