Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diesel w oleju??? 2.2 iCTDI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Problem przybywania oleju w silniku diesla jest ogólnie znany wszystkim markom samochodów z dieslel i filtrem DPF. Dotyczy wszystkich marek. W skutek jeżdżenia po mieście i na krótkich odcinkach następuje częste zapychanie i samooczyszczanie tegoż filtra podczas którego podawane są wieksze dawki paliwa. Podczas jazdy miejskiej niestety paliwo to nie zostaje do końca wykorzystane i dostaje się do oleju. Serwis to bagatelizuje, a dopiero co wczoraj czytałem w Auto-Świat artykulik na ten temat i przypadek gościa który kupił Jagura z najnowszym dieslem. Silnik po przebiegu zaledwie kilku tys. uległ zatarciu z powodu zawartości paliwa w oleju. Poziom oleju był oczywiście ponad miarę. Ponieważ gość nie wiedział co zrobić z nadmiarem oleju, bo o tym książka serwisowa nic nie wspomina, więc zostawił ten temat. Nie uznano mu gwarancji z powodu zaniedbania. teraz się chyba procesuje.
    Sytuacja podnoszenia się poziomu oleju z pewnością nie jest normalna. Rządaj w serwisie jakiś śladów Twoich zgłoszeń, bo w wypadku problemów zostaniesz na lodzie. Póki jest gwarancja to może i nie jest tak źle, ale sam wiesz, że możesz mieć duży wydatek jak problemy Cię dorwą po gwarancji. Pozdrawiam i mam nadzieję, że zakończy się wszystko OK.

Comment

Zamieszczone przez sabciu1 Zobacz posta
      problem i.........gdy usłyszą, że auto zakupione w Niemczech ( zamówione jako nowe bo był krótszy czas oczekiwania i cena ciekawsza za tą wersję), odsyłają do Niemiec bo.....
      Nie jestem pewien, ale czy gwarancja nie obowiązuje w całej Europie?
      No chyba, ze auto jest juz po gwarancji. W kazdym razie jesli gfwarancja ciagle jest wazna a ASO odmawia naprawy polecam rozmowe z przedstawicielstwem Hondy.

Comment

siemka jakis czas mnie nie bylo.problem jest nadal nie rozwiazany nawet gorzej bo serwis(Hondy) mial sie odezwac jak sie dowie od HONDY co tym fantem zrobic wiedzac juz ze jest nie w porzadku, niestety mijaja juz dwy tyg i nic, w miedzy czasie mialem pilny wyjazd do polski w okolice krakowa no i stan plynu hehehe bo juz chyba nie oleju(juz niewiem czym jest smarowany silnik u mnie dieslem czy olejem) jest wyzszy. Odwiedzilem serwis hondy w Wieliczce "goraco pozdrawiam i polecam ten serwis wszystkim, bylem tam super przyjety i poinformowany na wszystkie mnie dreczace pytania"zaluje tylko ze mialem malo czasu, dowiedzialem sie ze serwis powinien dzialac od razu a u mnie co ok.30tys na takiej usterce ciekawe kiedy mnie dotknie problem zatarcia jak tego goscia z Jaguara

goroco pozdrawiam
        Jarek z niemiec

Comment

Jarek, a co Tobie poradzili w tym ASO w Wieliczce? Potrafię ten problem rozwiązać? Bo u mnie z tym nadmiernym stanem oleju jest coraz gorzej- oleju przybywa i to znacznie!!!

Comment

Witam jestem bardzo zadko na forum.sabciu1 w wieliczce powiedzieli mi tylklo ze jest to napewno nie w porzadku ale mialem malo czasu i nie mogli nawet nic sprawdzic.Jednak ze w salonie w ktorym zakupilem autko "https://www.axel-braun.de/ nie polecam" po dlugim oczekiwaniu na wiadomosc telefoniczna, bo tak mieli mnie poinformowac gdy sie juz dowiedza w glownej siedzibie, postanowilem zadzwonic do nich i ku mojemu zdziwieniu powiedzieli mi ze to jest normalne i nie powinienem sie przejmowac. Jestem bardzo ciekaw czemu nie informuja o tym klientow przy zakupie auta i w instrukcji ze tak moze sie dziac, po za tym ciekawe czemu musieli do tego tak dlugo dochodzic bo w moim przypadku trwalo to przez ok 30tys km i przy ostatniej wizycie przyznali mi racje i powiedzieli ze dziwne zeby stan oleju sie zwiekszal a podlugim "namysle" hehe normalka jedzij dalej (spotkamy sie po gwarancji :-)) )czy ma ktos jeszcze taki problem co ja RATUNKU AUTO ZA 30tys euro to zlom nie kupujcie auta z silnikiem przyjazny srodowisku nigdy wiecej filtra DPF totalna porazka kto to wymyslil jakis ekolog czy co HIHIHI

Pozdrawiam Jarek

Comment

Working...
            X