Problem przybywania oleju w silniku diesla jest ogólnie znany wszystkim markom samochodów z dieslel i filtrem DPF. Dotyczy wszystkich marek. W skutek jeżdżenia po mieście i na krótkich odcinkach następuje częste zapychanie i samooczyszczanie tegoż filtra podczas którego podawane są wieksze dawki paliwa. Podczas jazdy miejskiej niestety paliwo to nie zostaje do końca wykorzystane i dostaje się do oleju. Serwis to bagatelizuje, a dopiero co wczoraj czytałem w Auto-Świat artykulik na ten temat i przypadek gościa który kupił Jagura z najnowszym dieslem. Silnik po przebiegu zaledwie kilku tys. uległ zatarciu z powodu zawartości paliwa w oleju. Poziom oleju był oczywiście ponad miarę. Ponieważ gość nie wiedział co zrobić z nadmiarem oleju, bo o tym książka serwisowa nic nie wspomina, więc zostawił ten temat. Nie uznano mu gwarancji z powodu zaniedbania. teraz się chyba procesuje.
Sytuacja podnoszenia się poziomu oleju z pewnością nie jest normalna. Rządaj w serwisie jakiś śladów Twoich zgłoszeń, bo w wypadku problemów zostaniesz na lodzie. Póki jest gwarancja to może i nie jest tak źle, ale sam wiesz, że możesz mieć duży wydatek jak problemy Cię dorwą po gwarancji. Pozdrawiam i mam nadzieję, że zakończy się wszystko OK.
Sytuacja podnoszenia się poziomu oleju z pewnością nie jest normalna. Rządaj w serwisie jakiś śladów Twoich zgłoszeń, bo w wypadku problemów zostaniesz na lodzie. Póki jest gwarancja to może i nie jest tak źle, ale sam wiesz, że możesz mieć duży wydatek jak problemy Cię dorwą po gwarancji. Pozdrawiam i mam nadzieję, że zakończy się wszystko OK.
Comment