Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelki do EGR

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelki do EGR

Witam. Zamierzam wyczyścić EGR i zapewne po tej czynności trzeba założyć nowe uszczelki. I stąd moje pytanie.. Jakie uszczelki trzeba kupić? Może ktoś ma numery tych uszczelek? Po wpisaniu w Google różnego kalibru mi wyskakują i nie wiem co zamówić.
    Honda civic VIII 2.2 i-ctdi 2007r.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Nic nie musisz one są metalowe sam czysciłem i założyłem z powrotem stare.

Comment

Zamieszczone przez MARCIN38 Zobacz posta
      Nic nie musisz one są metalowe sam czysciłem i założyłem z powrotem stare.
      Jakąś chemią czyściłeś?

Comment

rafi234, owszem zawsze można wszystko zmienić, ale uszczelka EGR to nie uszczelka głowicy. Ja czyściłem egr 2 albo 3 razy uszczelka ta sama, nie przesadź z dokręcaniem i będzie trzymać. Tam nie ma ciśnień/podciśnień by wypychało spaliny, ta uszczelka nie musi być wymieniana tak długo, aż nie zacznie stamtąd się kopcić.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dla potomnych... Tak wyglądał EGR przed i po czyszczeniu. Nie było zadnych błędów, ale jednak zdecydowałem się oddać mechanikowi na czyszczenie, ponieważ intuicja podpowiadała mi, że poprzednia właścicielka samochodu nigdy tam nie zaglądała.. I nie myliłem się.

Comment

Cześć,

Tak na przyszłość, jeżeli potrzebowałbyś numery części dedykowane do swojej Hondy, to możesz wpisać swój VIN na tej stronie i będziesz miał wykaz wszystkich części:

Comment

Zamieszczone przez Adam723 Zobacz posta
              Cześć,

Tak na przyszłość, jeżeli potrzebowałbyś numery części dedykowane do swojej Hondy, to możesz wpisać swój VIN na tej stronie i będziesz miał wykaz wszystkich części:
              https://www.parts-honda.uk/
              Dzięki [emoji846]

Comment

Working...
              X