Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.2 cdti moment dokręcania wtrysków

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 2.2 cdti moment dokręcania wtrysków

Witam
    Nie mogę nigdzie znaleźć jaki ma być moment dokręcania śruby trzymające wtryski w 2.2 cdti

Pomoże ktoś?

Pozdrawiam

nie ma silnika w Hondzie z oznaczeniem cdti, takie są w Oplach i fordach. Pozornie to szczegół, ale wyszukiwarka tematów nie pokaże ci właściwych tematów. Wpisuj poprawnie oznaczenie silnika.
    Last edited by rambo7; 11-02-2022, 12:18.

tą śrubę bardzo łatwo ukręcić przy wykręcaniu, więc jak będziesz ponownie wkręcał to delikatnie posmaruj gwint i weź pod uwagę że przy posmarowaniu siłę dokręcenia trzba minimalnie zmniejszyć bo jest większy poślizg gwintu niż kiedy śruba jest sucha. Więc by nie ukręcić aluminium w bloku do którego ją wkręcasz.
    d12.jpg

Śruba -D - 5Nm.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zgadzam się z przedmówcą, te śruby przy odkręcaniu pękają.
      Z autopsji przedstawię takie zdjęcie z mojego n22:

Wydobycie pękniętego gwintu z naprawą zajęło ponad godzinę, wraz z nagwintowaniem nowego, większego otworu itd .

Na szczęście robiąc rozrząd i tak się zapatrzyłem w nowe śruby od wtrysków, koszt w aso koło 30 pln sztuka.

Można też o wiele taniej:

Dlatego moje zdanie takie żeby te śruby, po demontażu, dać jednak nowe.

Jako info uzupełniające:

Po wyjęciu wtrysków nowe podkładki + frezowanie gniazd.
      Wtryski wyszły dosłownie ręką (bez żadnej cudownej chemii), na porządnie nagrzanym silniku, po jeździe autobaną bez limitów prędkości, a tak straszyli że te wtryski się zapiekają :P

Comment

Dzieki
        Śruba wyszła cała
        Muszę tylko wyszyścic otwór na śrubę

Pozdrawiam

Comment

Working...
        X