Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie wtryskiwaczy - 1,7 CTDI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyszczenie wtryskiwaczy - 1,7 CTDI

Witam wszystkich,
    ostatnio sporo czytałem i oglądałem filmików na temat czyszczenia wtryskiwaczy w dieslu. Swojego mam już kilka lat, przelatałem nim ponad 100k km i pomyślałem, że to coś co można by zrobić. W Internecie dostępne jest sporo produktów ale zauważyłem, że większość poleca TEC 2000 injection cleaner, Liqui Moly lub K2 Diesel Dictum. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Swoją drogą chciałem spytać jak powinno wyglądać podłączenie wężyków paliwowych przy naszym poczciwym 1.7 CTDI.
    Last edited by averty; 24-10-2020, 12:52.

A masz jakieś problemy?Jeśli nie to nie ruszaj tego.

Comment

Cześć. Niestety mam - P1237. A jak wiadomo, przy tym błędzie trzeba od czegoś zacząć.

Comment

czyszczenie dla czyszczenia sensu nie ma. P1237 poniekąd ma związek z paliwem bo z tego paliwa produkowane są uboczne produkty spalania jak sadza, im gorsze paliwo tym więcej sadzy.
        P1237 jak czytałeś to ma związek z regulację łopatek turbiny, jak mówisz w leciwym aucie pojawia się taka sytuacja i jak wiesz najczęściej jak się zimno robi. Silnik niedogrzany katalizator i turbina niedogrzana w paliwie co raz więcej depresatorów w związku ze zmianą paliwa na zimowe. Wtryski nie mają kompletnie nic wspólnego z P1237 ani P1237 nie ma nic wspólnego z wtryskami. Pomysł słaby.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Po prostu zapitalać trzeba to będzie sprawne.Ten silnik przecież bardzo dobrze czyści się sam.

Comment

Working...
          X