Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

HOnda civic 2,2 testy wtryskiwaczy i innych w hds video

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• HOnda civic 2,2 testy wtryskiwaczy i innych w hds video

Witam
    Honda civic 2009 2,2 ictdi nic nie grzebane w silniku
    Zrobiłem sobie testy wtryskiwaczy i innych systemów w Hds

Czy ktoś obeznany może zinterpretować czemu dawki są na minusie? Czyżby dany wtrysk przelewał? Chce jeszcze wykonać próby przelewowe w najbliższym czasie oraz test dynamiczny podczas jazdy.
    Dodam ze silnik był nagrzany do ok 60C
    dodam że auto nie ma problemów z odpalaniem , nie kopci, ma moc

Poniżej linki do filmów

Szukasz problemów na siłę?

Comment

Super że wrzuciłeś testy aktywne. Proponuję sprawdzić na zimno po odpaleniu i na ciepło wtryski. Odchyłki zawsze są. Nie mam doświadczenia w hondzie, ale w lexie miałem tak że korekty były na akceptowalnym poziomie. Pewnego dnia autem zaczęło okrutnie telepać, przestał przyspieszać, po spięciu launcha x431 korekta na jednym wtrysku skoczyła do wartości 5, czyli wtrysk padł. Oczywiście jak to lexus żadnych błędów na desce miałbym prośbę jeszcze, wrzucił byś test aktywny dla turbiny ?

Comment

Ps. Nie zauważyłem drugiego filmu. Zrób sobie na ciepłym i na zimnym, widać że coś kulawo z korektami na 3 i 4 wtrysku. Prawdopodobnie +- 3 jest akceptowalne(głównie w teorii) ale najlepiej jak jest +-1.

Comment

Nie szukam problemów na siłę. Zaobserwowałem ze strasznie splanie mi idze w góre gdy są wolne obroty.
          Poniżej filmik z zimnego startu

Comment

Coś się zaczyna dziać na 3 i 4 jak wspominałem , u mnie korekty tak wyglądają

Screenshot-20191019-151205.png

Dramatu nie ma, ale rewelacji też nie. Na poprzednim aucie przetestowałem tak porządnie archoila AR6900 dmax, z obserwacjami wyników spalania, poprawy pracy silnika (bardziej o kulturę pracy), czy poprawą pracy wtrysków po korektach. Przepaliłem ładnych parę butelek tego. A wtrysk mi padł bo przy wymianie motoru w aso uszkodzili wiązkę i w końcu uwaliło mi cewkę na wtrysku. Zacznij od dodatków, najtańsza działająca opcja. Ja się właśnie zaopatrzyłem w spulunga od lm, także na dniach wleci.

Comment

Dodam że jakoś miesiąc temu podpinałem bezpośrednio LM spulung pod pompe CR z pominięciem baku. Po tym zabiegu było czuć różnice ale nic to nie dało na dłuższą mete

Comment

Dodałem LM, przelatałem jeden dzien ok 120 km z małą ilością zupy w baku, dzisiaj dotankowałem. Na LM o wiele lepsza kultura pracy, po zalaniu pod korek wrociło do takiej samej pracy jak przed. Lałem B0, spróbuję z jakąś końską dawką archoila pojeździć przez jakiś czas. Zastanawia mnie wartość 0 na pierwszym wtrysku...

Comment

Working...
                X