Mam pytanie, w którym miejscu znajduje się obudowa filtra paliwa? Czy jest tak jak w CRV pod obudową filtra powietrza? -> https://www.youtube.com/watch?v=EXwN-GIGpBo&t=512s
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana filtra paliwa w 9 generacji 2,2 iDTEC (150 KM)
Collapse
X
-
Pisałem w swoim wątku wyraźnie z pytaniem jak to jest w Civiku i czy w civiku ktoś to robił.
Zostałem odesłany tutaj gdzie mam dwa filmiki jeden od autora postu z hondą CRV i ok tutaj jest ten sam filtr, jest zamontowany w podobnym miejscu ale tylko podobnym mamy tutaj 10x więcej miejsca gdzie wystarczy zdemontować filtr powietrza i mamy całkiem fajny dostęp.
W civiku niestety jest tam jeszcze ECU który blokuje dostęp.
Drugi filmik od @rambo7 gdzie tym razem mamy accorda i jeszcze silnik i-ctdi a nie idtec gdzie już też wszystko wygląda inaczej.
Tak więc nie dowiedziałem się nic a szukałem pomocy właśnie z tym czy ktoś całe ECU demontował czy dał radę to zrobić tylko odchylając je lekko itp.Last edited by carving85; 14-06-2022, 15:34.
Comment
-
trudno podesłać temat, lub filmik którego nikt jeszcze nie zrobił, ale podpowiedzi (filmiki) powinny pomóc Ci zorientować się jak podejść do sprawy. Tu filozofii nie ma, patenty są podobne i powinieneś sobie poradzić bez problemu, tym bardziej że to prosta robota. To tylko nieco inaczej wygląda, ale wejście i wyjście z filtra jest co do zasady takie samo. Niektóre tematy nie są popularne bo albo nikt nie nagrał. Skorzystaj z tych informacji co są, i zrób film z wymiany, albo kilka kluczowych fotek.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Trochę minęło a zapomniałem wtedy porobić fotek i opisać cały proces ale ogólnie jest to do zrobienia, ja wymontowywałem ECU z całym jego mocowaniem. i wtedy mamy dostęp do filtra. Dostęp bardzo tragiczny nie jest ale bez dedykowanej nasadki lepiej nie podchodzić. Potrzebny klucz jest 88mm 15-kątny np taki https://www.amazon.pl/Viviance-wiert.../dp/B08318JNHR i kilka przedłużek żeby dało się podpiąć do klucza.
Wrzucam kilka fotek z neta która coś tam obrazują.
IMG_4614.jpg
Filter Location.jpg
Comment
-
Ten klucz z amazona pasuje. Dostać się tam jest ciężko
IMG_20240405_094228.jpg
IMG_20240405_091343.jpgZałączone plikiLast edited by Pata94; 08-04-2024, 14:09.
Comment
Comment