Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda diesel 2,2 ctdi. Pękniety kolektor wydechowy pomoc w wymianie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda diesel 2,2 ctdi. Pękniety kolektor wydechowy pomoc w wymianie

Witam to mój drugi post na tym forum .
    Pytanie jest takie czy samemu pod domem da rade wymienić kolektor wydechowy w civic 2.2 ictdi 2006 ?
    Z góry dzięki za podpowiedź

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Da radę, polecą przy tym przeklenstwa bo bardzo utrudniony dostep tam jest ale da się. Ja wymienialem w ufoku pół roku temu.
    Edit, wlasnie zauważyłem ze post z stycznia:-)
    Juz po wymianie?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Comment

Ja też mam prawdopodobnie pęknięty kolektor. Po odpaleniu śmierdzi spalinami wewnątrz auta. Podczas jazdy już nie. Czy to na pewno kolektor? Jeśli tak to jaki kupić?
      Używany w b. dobrym stanie czy lepiej nowy? Na Alledrogo są dwóch producentów NTY (ok 300zł + uszczelki) i Erling (435zł).
      Który polecacie? Jaki koszt wymiany jest akceptowalny?
      Bardzo proszę o pomoc
      Z góry dziękuję

Comment

Kup sobie uzywke oryginal tylko i wyłącznie!

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Comment

Szybkie pytanie, pany i panewki, zapoda ktoś w jaki zestaw uszczelek się zaopatrzyć i co jeszcze potrzebne do wymiany, oczywiście prócz kolektora? I pytanie, czy kolektor z CR-V III 2.2 będzie pasował p&p? Bo z tego co wiem to do Accord VII pasują a tam były takie same sprawne i pękające kolektory jak w UFO, więc domniemam że będzie pasować. Po przyjrzeniu się są praktycznie identyczne z tym, że ten z Civic ma trochę szerszą flanszę.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Comment

wydaje się że będzie pasować.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Kupiłem chyba wszystko co trzeba, używany kolektor z CR-V III, zestaw uszczelek kolektora i turbo, szpilek, nakrętek, wszystko wyszło niecałe 194 zł z wysyłką. Taniej niż zestaw nowego wątpliwej jakości zamiennika a mam więcej uszczelek w zestawie i oryginalny żeliwny kolektor, jakby co to na allegro z CR-V używka 45 zł z wysyłką smart. Teraz tylko montaż trzeba ogarnąć, ech żeby to jakoś poszło sprawnie.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
              Last edited by Iron; 07-05-2024, 12:03.

Comment

Working...
              X