W piątek zatankowałem na bp i pojechałem na weekendowy wyjazd. Samochód praktycznie nie używany stał pod gołym niebem 2 noce. W niedzielę odpaliłem samochód i dojeżdzając po 100km do Warszawy pojawił mi się komunikat z ikoną wody w paliwie. W tym momencie już go nie ma. Zniknął po jakiś 2 godzinach. Samochód na codzień stoi w podziemnym garażu czy ten komunikat może być powodem tego że spędził 2 dni na dworzu ?
W książce serwisowej przeczytałem że trzeba jak najszybciej udać się z tym do ASO w celu odessania tej wody z paliwa. Drugi powód to że samochód stał na zewnątrz i woda skropliła się do paliwa. Z 2 miesiące temu przy okazji ASO wymieniło czujnik wody w paliwie na gwarancji. Sami zaproponowali bo wykryli że jest uszkodzony
Miał ktoś już takie komunikaty i czy robił coś z tym ?
W skrócie:
Pojawił się komunikat wody w paliwie i po 2 godzinach znikł
Honda civic 5d 1.6 idtec
W książce serwisowej przeczytałem że trzeba jak najszybciej udać się z tym do ASO w celu odessania tej wody z paliwa. Drugi powód to że samochód stał na zewnątrz i woda skropliła się do paliwa. Z 2 miesiące temu przy okazji ASO wymieniło czujnik wody w paliwie na gwarancji. Sami zaproponowali bo wykryli że jest uszkodzony
Miał ktoś już takie komunikaty i czy robił coś z tym ?
W skrócie:
Pojawił się komunikat wody w paliwie i po 2 godzinach znikł
Honda civic 5d 1.6 idtec
Comment