Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie jest pompa paliwa w silniku 1.7 CTDI ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Sprawa z moim autem ma się tak, że pompa została wysłana do sprawdzenia do Stalowej Woli, i podobno pompa "daje" za małe ciśnienie, jak dostane pompę z jakimiś dokumentami to się tu pochwale . Kolejna sprawa pompa nr. 2 już jest w drodze, teraz muszę kupić jakiś zestaw do wymiany rozrządu, znalazłem coś takiego:

Który zestaw najlepiej wybrać? Dlaczego jeden z nich jest tańszy o ponad 100 zł, czy to się płaci jedynie za markę czy rzeczywiście te droższe są jakościowo lepsze?
    Potrzebuje pomocy w znalezieniu pasującej do mojego auta pompy wody, najlepiej by było kupić cały zestaw w jednym sklepie, ale niestety nie znalazłem takiego, który miał by i pompę i pasek.

Comment

co do rozrządu - są osobne obszernie opisane wątki i tego tematu tutaj nie ciągniemy. Ja ubrałem silnik w pozycję nr 2, ceny, kwestia jakości.
      Co do pompy wody tez są osobne tematy, Pompa nie musi być wymieniania z rozrządem, jest to osobny element dostępny w każdej chwili, jak nie cieknie - nie dotykamy!
      Kierownik Działu Diesla

Comment

We wtorek wreszcie odebrałem swój samochód z warsztatu, silnik pracuje równo, nie ma problemu z odpalaniem, na trasie też nie dzieje się nic niepokojącego. A tak wygląda podsumowanie tego wszystkiego:
        Auto w warsztatach od 24.12 do 03.02
        W pierwszym wymieniono filtr paliwa i dokonano diagnostyki koszt: 80zł
        W drugim:
        Wymieniono pompę CR, zamontowano nowy rozrząd, dokonano diagnostyki, koszt 600zł w tym sprawdzenie starej pompy
        Pompa używana: 400zł
        Pasek Contitech + rolki 346zł
        Mam nadzieje, że na jakiś czas będę miał spokój od awarii i co najważniejsze wreszcie znalazłem podgrzewacz do paliwa pod maską

Comment

Working...
        X