Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spuszczenie paliwa z baku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spuszczenie paliwa z baku

Jak najprościej inajłopatologiczniej spuścić paliwo z baku w dieslu 1,7? auto po rozbiciu idzie na sprzedaż w czartek a dziś sie kapłem że mam 40 litrów ropy w baku.
    Z góry dzieki za podpowiedź.

Jak 40 litrów to nie widzę innej opcji jak odkręcić pompę w baku, wąż lub wężyk i spuścić grawitacyjnie. Oczywiście możesz też odessać pompką jeśli masz do takiej dostęp .https://www.google.pl/search?q=pompk...w=1600&bih=785

Ps. Taką pompkę ręczną masz przed filtrem paliwa ( gruszka ) i mógłbyś ja wykorzystać po wypięciu,ale przy 40 litrach zamęczysz Się na bank.
    Last edited by syriuszteam; 04-03-2014, 22:01.

Comment

są jeszcze takie pompki mechaniczne na wiertarkę będzie łatwiej.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

a kaj jest ta pompa pod maską jakiś poglądowy obrazek ?

a i jeszcze czy we wlewie do baku jest jakieś sitko ??
        Last edited by syriuszteam; 05-03-2014, 10:29.

Comment

Nie pisz proszę jednego postu pod drugim, edytuj i uzupełnij. Wrrrrr
          Sitka nie ma a pompkę masz w pobliżu filtra paliwa. Jak spojrzysz z góry pod maskę to za obudową filtra powietrza, ciut w lewo od niej i niżej, zobaczysz czarną gumową "gruszkę". To nic innego jak ręczna pompka paliwa.

Comment

po prawej stronie zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego, tuż poniżej, ale taką pompka 40L to jakiś tydzień pompowania .
            Last edited by rambo7; 05-03-2014, 10:36.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

hmm a nie szybciej było by dostać się od spodu gdzieś przy baku ??

Comment

Zamieszczone przez rusek Zobacz posta
                hmm a nie szybciej było by dostać się od spodu gdzieś przy baku ??
                Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                jak 40 litrów to nie widzę innej opcji jak odkręcić pompę w baku, wąż lub wężyk i spuścić grawitacyjnie.
                To już Ci proponowałem. Ale "od spodu" nie masz żadnego otworu, chyba że chcesz nawiercać bak. Tylko kto to od Ciebie wtedy kupi?
                Dostęp masz pod siedziskiem z tyłu. Masz metalową osłonę po odkręceniu której widać mocowanie zespołu pompa/filtr przykręcone żebrowanym "kołnierzem". Po jego odkręceniu mozesz wyjąć cały zespół i masz wgląd w głąb baku. Nie ma innych otworów poza tym i wlewem paliwa, ale do niego tak prosto się nie dostaniesz.

Comment

nie polecam sposobu pompowania: https://www.youtube.com/watch?v=9abrgWOfSRc

polecam sposób z wykorzystaniem otworu do tankowania a nie tego pod siedzeniem: https://www.youtube.com/watch?v=3ps3IiL_2_o
                  Last edited by rambo7; 05-03-2014, 14:18.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

żadnej pompki nie będe kupował na 1 raz dziś podjechałem dostałem się do baku pod kanapą z tyłu wężyk karnister auto na dwa podnośniki i w 40 minut 10 litrów sie odessało tempo nieziemskie ale to 55 zeta w 40 minut jutro rano podjade o 7 z grubszym wężykiem to myśle że do 9:30 jak ma "żyd" przyjechać odessam wszystko.

Comment

pisałeś
                      Zamieszczone przez rusek Zobacz posta
                      Jak najprościej
                      a nie jak najtaniej .
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                      X