Witam, mam pytanie czy stosujecie do swoich aut dodatki do ropy, ale nie te zimowe, oraz rewitalizatory do silnika,wlewane do oleju, które podobno zmniejszają tarcie a przez to i spalanie? Produkty te są dostępne na wielu stacjach benzynowych jak i sklepach. Co o nich sądzicie, warto zakupić? Ponadto, moze ktoś stosował środek do przeczyszczenia całego układu? Podzielcie sie opiniami, bo wolę najpierw przeczytac wasze opnie zanim spróbuję. Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
dodatki do ropy i rewitalizator-opinie
Collapse
X
-
nikt sie nie wypowiada...? może mało interesujące...?nie ważne
.
jeśli chodzi o te dodatki o które pytasz, ja nie stosuję i generalnie nie stosuję żadnych, wyłącznie ON.
Trudno mi sie wypowiedzieć co do ich skuteczności zasadności używania, nie stosuję bo nie mam przekonania.
Kierownik Działu Diesla
-
Ja osobiście jakiś czas temu skorzystałem z uszlachetniacza STP do diesla reklamowany do przeczyszczenia silnika. Po przejechaniu całego baku zauważyłem nieznaczną poprawę w przyśpieszeniu Hani. Myślę, że też bardzo dużo zależy od stanu silnika. Jeśli silnik będzie zajechany to uszlachetniacz nic nie pomożeGeneralnie jak na wydatek 20 zł raz na 5 tysięcy kilometrów uważam, że można spróbować
Aktualnie testuje formułę do czyszczenia wtrysków. Jak wypalę cały bak to dam znać czy zaobserwowałem jakieś zmiany w funkcjonowaniu silnika
EDIT: generalnie po przejechaniu całego baku większej różnicy na działaniu układu wtryskowego nie zauważyłem.Last edited by piatro; 20-11-2012, 11:47.
Comment
Comment