Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie dostaje paliwa 2,0 tdi Rover

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie dostaje paliwa 2,0 tdi Rover

witam wszystkich, mam problem z honda civic 2.0 tdi 99r. wszystko bylo wporzo dopóki nie zostawilem auta u mechanika na zmiane rozrzadu, ledwo co wyjechalem od niego i samochodl zgasl, mechanik przyszedl i powiedzial ze albo zwalona jest gruszka i dlatego ja zasysa albo jest syf w baku, gruszke zastapil wezykiem cos tam porobil jeszcze i jakos dojechalem do domu, po paru dniach honda znowu zgasla, przepchalem przewody paliwowe kompresorem i slychac bylo ze cos strzelilo w zbiorniku, myslalem ze to brudy i pojechalem znowu do mechanika zeby przeczyscil zbiornik, okazalo sie ze byla w nim folia, jednak dzisiaj znowu auto zgaslo. ma ktos jakise pomysly co moze jej dolegac?

Zmień mechanika bo pewnie coś nieźle nakombinował. Spróbuj odpowietrzyć wtryskiwacze bo wydaje mi się, że jak ruszaliście bak i przewody to wtryski zassały powietrze i nie puszczają paliwa. To jest norma w dieslach jak się grzebie przy dopływie paliwa. I wydaje mi się ze nie potrzebnie ruszaliście tą gruszkę, bo ona służy do ręcznego pompowania paliwa w razie problemów..
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

mamy na Forum Dział Diesla i tam szukaj informacji dot. problemów przykładowo: https://www.civicforum.pl/showthread...-tylko-z-plaka
      Fakt że postów dot. Rovera jest niewiele to możesz jeszcze poszukać na forum "roverki.pl" może tam też zajedziesz Dział Diesla (bo głównie benzyniaki).
      Sądzę że zbieg okoliczności sprawił że stało się analogicznie jak u forumowicza aikidoq , przeanalizuj wątek i sprawdź to.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Gdzie mesci się przekaźnik paliwa w hondzie civic 1.7 disel 2002r?
        Jak sprawdzić czy dochodzi prąd do pompy paliwa?

Wypadałoby najpierw się przedstawić. Pozdrawiam - Crisownik
        Last edited by Crisownik; 10-09-2012, 14:45. Powód: Zly dzial

Comment

Ewa z całym szacunkiem dla kobiet , ale nie wiesz o co pytasz ?!
          zbyt mało napisałaś tym wpisem, musisz wyjaśnić w pytaniu:
          W czym jest problem, co się stało? jakie są objawy, z czym sobie nie radzisz? czego oczekujesz - jakich konkretnych informacji potrzebujesz?

o jaki konkretnie przekaźnik Ci chodzi? - bo nie ma przekaźnika paliwa. Jest przekaźnik podgrzewacza paliwa - ale pewnie nie o to Ci chodziło.
          O której pompie mówisz? Pompie wstępnej w baku? czy pompie wysokiego ciśnienia?
          Lepiej by było byś w miarę dokładnie opisała sprawę. Jeśli nie wiemy o co Tobie chodzi - trudno będzie pomóc.
          Zajrzyj w Dział Diesla - bo widocznie się nie orientujesz że takowy istnieje, może znajdziesz tam potrzebne Ci info.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X