Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.7 cdti wersja sport. Turbo załącza się i wyłącza.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.7 cdti wersja sport. Turbo załącza się i wyłącza.

Witam. Jak w tytule turbina ma swoje nazwijmy to dniami jak okres u kobiety. Świeci się check engine pokazuje błąd turbiny, błędu nie da się skasować. Turbina była oddawania na regenerację. Po odebraniu od mechanika było wszystko okej, nagle po zagszeniu silnika znowu ten sam problem mianowicie ja jej w gaz a tutaj muł że traktor ciężko wyprzedzić. Po zagszeniu i odczrkaniu 15-30minut turbina znowu działa i hondzi idzie jak szalona. Nie mam kompletnie pomysłu co takiego jej dolega. Czujniki ciśnienia itd są wymienione na nowe. Honda 1.7 CDTI Sport 2004 rok.
    P. S. Jestem nowy na grupie jeżeli był podobny temat prosił bym mocno nie krzyczec
    Pozdrawiam serdecznie.

na początek podpowiem że jeśli będziesz w wyszukiwarkę wpisywał kluczowe słowa "cdti" to nie znajdziesz 3/4 rekordów. Nie ma silnika "cdti" w Hondzie.
    Zamieszczone przez BacaQ Zobacz posta
    Świeci się check engine pokazuje błąd turbiny, błędu nie da się skasować
    nie ma też czegoś takiego jak "błąd turbiny" są konkretne definicje Kodów błędów DTC. Dotyczących turbiny jest ich kilkanaście, każdy od turbiny. Musisz precyzyjnie podawać informacje OBD2, tak jak tutaj:
    Najczęściej Generowane Kody błędów - DTC w Dieslach modeli CIVIC - OBD II

Po zagszeniu i odczrkaniu 15-30minut turbina znowu działa i hondzi idzie jak szalona.
    jakieś 16358 tematów jest o tym opisane na tym forum.

Nie mam kompletnie pomysłu co takiego jej dolega.
    90% tematów jest wyłącznie na ten temat czyli jakieś 150 wątków.

Czujniki ciśnienia itd są wymienione na nowe.
    o jej... fatalnie, niedobrze. Czujnik komunikował że się zepsuł? czy raczej komunikował że turbinę odcięło... a ktoś wymienił czujnik? czyli masz 2 dobre czujniki? ...jakiś chyba tęgi fachowiec mniej wiece z programu "będzie Pan zadowolony".
    Honda 1.7 CDTI Sport 2004 rok
    nie ma takich Hond.

Nie odbierz mnie lekcewarząco, ale ... forum nie istnieje od wczoraj. Wpadasz powitanko i pytanie.. ok rozumiem akcja, panika itd... dla Ciebie na tym forum (i dla mechanika) jest napisana i opisana praktycznie każda bolączka tego modelu od A do Z. Musisz zapoznać się z tematami.
    Na początek proponuję podaj konkretny kod błędu? w Tej hondzie nie wymienia się dobryuch rzeczy na dobre bo jak widzisz to nic nie daje.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X