Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.2 i-CTDI CHECK SYSTEM kontrolka po przekroczeniu 190km/h

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 2.2 i-CTDI CHECK SYSTEM kontrolka po przekroczeniu 190km/h

drodzy Panowie! w hondzie civic VIII 2,2 I-CDTI TYPE-S którą miałam ostatnio szansę jeździć, dzieje się następująca rzecz: na autostradzie, po przekroczeniu prędkości 190km/h, włącza się kontrolka "check system", auto automatycznie spowalnia do 100km/h i nie da się rozpędzić! zjechałam na parking, wyłączyłam silnik, po 10min znów włączyłam i ruszyłam w drogę. Dało się jechać więcej jak 100, ale po przekroczeniu 190km/h, znow działo sie to samo i przez cały czas paliła się kontrolka. Zgasła samoczynnie po paru godzinach postoju. W sumie auto ma takiego kopa, że aż żal na autostradzie nie przycisnąć. Tej prędkości sie zupełnie nie czuje. Ale jednocześnie czułam się jak małolata z zielonym listkiem na szybie i "kontrolą rodzicielską" niepozwalającą jeździć szybko. CZY KTOŚ MA TEN PROBLEM?? A FACHOWCÓW PROSZĘ O POMOC LUB RADĘ. auto jest z 2007 roku, ma przejechane 167tys. pozdrawiam, gg.2147938.

O Kurrr..na rok 2007 i przejechane 167.000 no coment. Męcz ASO. Jak nie wierzy ten koleś to uzbroj się w cierpliwość i przewieź go 190km/h.

Comment

Lucas jak ktos duzo jezdzi to tyle ma.

A co do predkosci 190 to ja watpie zeby ktokolwiek z ASO chcial sie przejechac, bedzie tlumaczyl sie ze on chce zyc,ze w PL sie tak nie jezdzi i bla bla.

A drugie co mi na mysl przychodzi to moze masz wlaczony tempomat, ktory poprostu ma ustalony limit predkosci i tyle.

Comment

Tempomat przecierz się wyłącza jak naciśniesz pedał hamulca...
        gremlas zależy na kogo trafisz. jest taka ewentualnośc,że np. kazaliby zostawic samochód i sami by pewnie się tyle przejachali cwaniaki (ale to tak żartem) Pewnie masz rację...

Comment

Zamieszczone przez gremlas Zobacz posta
          Lucas jak ktos duzo jezdzi to tyle ma.
          Bzdura. Nie istnieje fizyczna możliwości przejechania samochodem osobowym odleglości 167.000 km od 2007 roku.

Comment

Kilka miesięcy temu w Auto świat był opis Civic Ufo jako auta używanego. Testowali ten model na 100.000 km. Problem tej kontrolki również wtedy się pojawił przy jeździe z dużą prędkością. Towarzyszyło to testującym przez cały okres testu i nic ASO nie potrafiło zaradzić. Przyczynę odkryto dopiero przypadkiem, był to chyba jakiś czujnik, ale postaraj się może skontaktować z Auto Świat i poproś o ten test na @.

Comment

No nie ma to jak sobie dorzucać przejechane kilometry ... jasne ze ta liczba jest najprawdziwsza prawdą!!! chcesz to ci moge fotke strzelić. auto codziennie jezdzi MINIMUM 200km, nie wspominam o takich wyjazdach spontanicznych ze slaska np nad morze na 1 dzien. 2 razy w roku dłuższy dystans na wakacje, i to w pełni wystarczy.

Comment

Zamieszczone przez PPMaks Zobacz posta
                Bzdura. Nie istnieje fizyczna możliwości przejechania samochodem osobowym odleglości 167.000 km od 2007 roku.
                czemu nie? jak ktoś robi ~230 km codziennie (przez 365 dni w roku) to tak. a wystarczy że będzie to furacz służbowy (np. przedstawiciel handlowy) co robi dziennie około 400 km i już spokojnie Ci tyle wyjdzie.
                1.8 5D Sport

Comment

167.000km w 2 lata? Żadna rewelka dla aut które są codziennie dosc intensywnie eksploatowane, wystarcza te 200-300 km dziennie. pzdr

Comment

Halo - przypominam, że to nie temat o przebiegu tylko o kontrolce ! ! !

Comment

Jeszcze jakby to był Civic 5D to bym uwierzył,ale nie type-s. W ciągu roku to kilka razy przyjedzie do ASO.
                      A teraz odnośnie tej prędkości-dobry pomysł własnie napisać maila do auto świat i tam na pewno dadzą odpowiedź tylko trzeba opisac wszystkie szczególy.

Comment

Working...
                      X