Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sonda lambda PGM-FI (MIL) LAMP civic tourer 1,6 idtec

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sonda lambda PGM-FI (MIL) LAMP civic tourer 1,6 idtec

Witam, przedwczoraj wyskoczył na pomarańczowo CHECK SYSTEM. Po podłączeniu w Hondzie komputer wykazał błąd 03203 - PGM-FI (MIL) LAMP
    Mieszkam w Danii i niestety tutaj w serwisie nowa sonda + wymiana kosztuje tyle co wakacje all inclusive dla dwóch osób ...
    Zamowiłem już nową sondę zgodnie z numerem części. Według opisu jest to sonda przed katalizatorem - czyli ta od razu pod maską (?)
    pytanie czy mogę sam wymienić sondę?
    pozdrawiam

trzeba mieć spec klucz do sondy i dasz radę.
    tak to wygląda?

Kierownik Działu Diesla

Comment

IMG_20200722_142730.jpg

to pokazal komputer, zgodnie z tym numerem zamowilem nową sondę (36531RZ0G02) ale jeszcze nie przyszla.
      W miedzyczasie kontrolka check system zgasła (?)
      Zastanawiam się tylko która to jest sonda - bo są dwie.
      czy mam wymienic ta ktora jest od razu z przodu pod maską czy szukac gdzies indziej
      dzieki za pomoc i pozdrawiam
      Last edited by Qbson90; 29-07-2020, 17:48.

Comment

Jak za pomocą Google przetłumaczyć z Duńskiego to co pisze w treści "A/F sensor learning clear (...) sensor 1" itd.. to wychodzi że nr 1.
        Generalnie przy wymianie postaraj się niczego nie uszkodzić a zdemontowaną sondę nie wyrzucaj.
        Czasem tak jest że system diagnostyki wyrzuca jakieś błędy incydentalnie i użytkownicy od razu dokonują wymiany, tu bym jeszcze poczekał aż ten komunikat dokładnie taki sam pojawi się tak z 4-5 razy z rzędu, to wtedy wiadomo że na pewno jest coś nie tak. Bywa że nawet jakaś partia paliwa może powodować generowanie komunikatów a później jest spokój.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok, to nie wymieniam sondy póki co. Zobaczymy kiedy i czy w ogóle znowu pojawi się błąd.

Comment

Working...
          X