Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diesel 1,6 i-DTEC Kod błędu P2A01

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Diesel 1,6 i-DTEC Kod błędu P2A01

Witam serdecznie zakupiłem parę miesięcy temu Honde Civic Tourer 1.6 i-DTEC 120 km z przbiegiem podobno 35 tys. po 3 miesiacach niestety wyswietlił mi sie check engine, po podpięciu skanera błąd P2A01,błąd wykasowalem jednakże na drugi dzień ponownie wyskoczył. Może ktoś miał też takie problemy proszę o pomoc bo aż nie chce mi się wierzyć że po takim przebiegu już padła druga sonda.

Druga sonda? A to juz ją wymieniałeś?
    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

mamy do czynienia z dieslem.

P2A01 nie jestem pewny czy to oznacza czujnik nr 1?

P2A01 Usterka parametrów/zakresu czujnika A/F (czujnika 1) Skład mieszanki paliwo/powietrze. (ten kod jest przypisany do benzyniaka dlatego fetorman mówi o sondzie, w dieslu sondy niema (chyba że w tym jest??) . A jeśli jest to być może o niej mowa).
      (nie jestem pewny tej definicji).

Czym dokonywałeś diagnostyki???
      (Zastanawiam się czy to nie będzie komunikat z czujnika wału?)
      Jest jak piszesz, jak silnik osiągnie ponad 70stC to generuje się kod, czyli po przejechaniu w sumie niedużego odcinka (jak złapie temp. na pograniczu otwarcia termostatu) i jest CE.
      tu trochę w zasobach internetu: https://h-tune.co.uk/club/threads/en...a01.21933/live
      oraz tu:

w każdym razie to jest jakiś trop, "z czym to jeść"?
      Natomiast takie jaja po 35tys przebiegu... to mi nie pasuje.
      .
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie nie sondy żadnej nie wymieniłem a odnośnie czy jest druga sonda to tak jest

Comment

Witam
          odgrzeje kotleta , udalo sie postawić diagnoze / naprawić w/w bład P2A01
          Mam ten sam problem w HRV 1.6iDTEC

Comment

Niestety się nie udało kilka miesięcy przerwy po skasowaniu i właśnie dzisiaj ponownie ten sam błąd. Może tobie uda się zdiagnozować poproszę wtedy o napisanie

Comment

Working...
            X