Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda VII 1.7 CDTi 2001r, Błąd P1247

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda VII 1.7 CDTi 2001r, Błąd P1247

Witam, ostatnio wyskakuje mi check engine, po odpaleniu OBDII pokazuje mi błąd P1247.

Znalazłem coś takiego: P1247 Accelerator Position Sensor 2 Circuit Malfunction.
    Nie raz jeszcze pokazuje się wespół z P1401, raz P1237.

Jakieś pomysły co to może być i na co zwrócić uwagę? Przeczytałem temat z P1237 i P1401 ale u mnie wyskakuje P1247.

...a kopnął Cię ktoś kiedyś w nos? ... a o czym ja piszę od tygodnia??? ...przed minutą dosłownie!!!!! napisałem w temacie o który pytasz ... litości ... no zerknij na ostatnie wpisy sprzed minuty ... zlituj się zanim coś napiszesz.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

No czytałem o P1237 ale czy to jest to samo co P1247? Pół roku temu miałem też check enginge ale jeszcze OBD II nie kupiłem i pojechałem do mechanika to mi wymienili zawór N75 podciśnienia turbiny [?]

Comment

Zamieszczone przez Perun Zobacz posta
        pojechałem do mechanika to mi wymienili zawór N75 podciśnienia turbiny
        .. i co naprawa pomogła? /wymiana - nie naprawa!, on nic nie naprawił!/ oddał ten zawór co wymienił? czy ukradł go i nie oddał? na temat ww kodów sa odpowiednie tematy - jak mówiłem minute temu pisałem 17 ty wątek na ten temat. Nie wracamy do tego, zapoznaj się z treścią.

Nie ma takiego kodu DTC jak P1247 w bazie kodów dla usterek dla tego diesla 1,7CTDi. Źle coś spisałeś.

Zamieszczone przez Perun Zobacz posta
        P1247 Accelerator Position Sensor 2 Circuit Malfunction
        DTC P1247 - AP SENSOR 2 FAILURE.
        ok, chodzi tu o czujnik/potencjometr przyspieszania, ale dla diesla komunikat o usterce w obszarze pedału i potencjometru przyspieszania są zupełnie inne.
        Civic 1,7 CTDi - rozmieszczenie i opis czujników

W zakresie Czujnika APP czytaj to:
        Woda zalewa ECU silnik wchodzi w tryb awaryjny i kopci

CIVIC 2002r 1.7 CTDI - błąd P1248

błędy P1627 P1195 P1235 P1229

w jednym z tematów podsumowanie było takie w kontekście APP:
        Zamieszczone przez RogerJLB Zobacz posta
        niestety mialem to samo , auto bylo tydzien w naprawie wymieniane i sprawdzane wsyzstko okazalo sie ze zmienna geometria i regeneracja turbiny , 1600 zl z robocizna , wymiana olejow itp ....
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X