Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kontrolka silnika i świecy żarowej 1,7 CTDi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kontrolka silnika i świecy żarowej 1,7 CTDi

witam, mam problem z honda civic VII 1.7 CTDi. Jade dzisiaj do sklepu i wszystko jest ok gdy wracam dałem troche wiecej obrotów tak z 4 tysiące nagle zaswiecaja mi sie wszystkie kontrolki i zgasł, po chwili odpalam jedzie ok ale kontrolka swiecy zarowej i silnika nadal swieci wie ktoś moze co sie mogło stac albo co ja zrobilelm zle.. PS. silnik nie był zimny
    Last edited by robinson12345; 06-05-2016, 16:50.

powitanie jest - to ok, ale zapoznaj się z Formułą forum - jest Dział Diesla i warto poczytać zanim sie napisze posta.
    Nie wiem jaką masz wiedzę o motoryzacji ale skoro dostałeś informację od systemu diagnostyki w postaci kontrolek to należy bezwzględnie odczytac te informacje - tylko i wyłącznie na ich podstawie można podpowiedzieć co się stało, jeśli ich nie zdążysz odczytać i kontrolki same zgasną - pozbawisz się kluczowych informacji potrzebnych do rozwiązania problemu.
    Zatem, zerknij na forum do działu diesla i odszukaj watków:
    1. jak diagnozować usterki Check Engine?
    2. gdzie odczytywać komunikatu Check Engine i świec żarowych,
    3. dowiedzieć się czym odczytać informacje Check Engine?
    4. gdzie odczytać definicje kodów,
    5. napisać w odpowiednim miejscu - temacie jeśli będą pytania.

Forum nie jest od wczoraj i 99,9% twoich usterek na forum już jest opisanych, ogarnij się by sobie wszystko odnaleźć i przeanalizować.
    Jasnowidzów tu nie ma, nie to forum, zatem jeśli silnik wygenerował dla ciebie użytkownika informacje w postaci CE - to je odczytaj i postępuj wg wytycznych.
    Będzie coś nie jasne...wtedy podpowiemy.
    Temat przenoszę.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X