Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CIVIC 2002r 1.7 CTDI - błąd P1248

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CIVIC 2002r 1.7 CTDI - błąd P1248

Pokazuje błąd P 1248 - samochód traci moc i przy około 1400 obrotów przechodzi w tryb awaryjny.Po krótkim czasie zaczyna jechać dalej ale raz jest to 200 metrów a innym razem muszę przejechać parę kilometrów żeby "zaskoczyło".
    Męczę się już z tym ponad rok i w mojej mieścinie żaden mechanik nie potrafi mi pomóc !!!
    Wymieniłem czujnik pedału gazu,przepływomierz tak jak mi sugerowali mechanicy ale to wszystko na nic niestety
    Co to może być ????? proszę pomóżcie jeżeli ktoś miał taki problem albo jest w stanie coś podpowiedzieć ?????

Witam. Mam pytanie zagadkę, dlaczego nie mogę jeździć w deszcz? Za każdym razem po ulewie, samochód przechodzi mi w tryb awaryjny. Komputer za schowkiem pasażera jest wilgotny. Nie mam pojęcia, którędy woda się tam dostaje. Jak to zabezpieczyć? Może kupić uniwersalną osłonę pod silnik, taką na całość, bo fabryczna to chyba nic nie zasłania. Pozdrawiam i proszę o pomoc,2002 CDTI 1.7

Przeczytaj ten wątek i odnośniki w nim zawarte.

Comment

cinek-27 pominąłeś co najmniej 2 razy Regulamin przy pierwszym logowaniu na forum, mamy Dział diesla - nie powielamy tematów, korzystamy z wyszukiwarki, piszemy w odpowiednim dziale, zapoznajemy się z budową forum i witamy się na dzień dobry.

Przestań wymieniać dobre elementy na dobre elementy - bo to nic nie da.
      Zapoznaj się tematami działu diesla, dowiedz się jak nie psuć auta! ponad rok tak je męczysz ??? ...ojejejjj...

Prośba na koniec, nigdy nie zaczynaj tematu Proszę o pomoc bo 90% tematów to prośby o pomoc. Napisz tytuł tak był łatwy do odnalezienia gdy ktoś będzie miał podobny problem! Czy Ty jak byś szukał na temat swojego problemu pisałbyś tak jak napisałeś w tytule? dostał byś 1500 rekordów i co ...i dupa.
      Napisz o co chodzi w skrócie - tak by ktoś kto ma podobny problem od razu na to wpadł.
      Kolejna rzeczą to pisanie drukowanymi - to pisanie "krzykiem" ... spokojnie....
      Wróć proszę do Regulaminu ... a będzie Tobie lżej i nam bardziej chciało pomóc....bo na razie czarno to widzę.

Musimy coś z tą sytuacją zrobić jeśli ma być współpraca.
      Last edited by rambo7; 12-06-2014, 14:29.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Przepraszam najmocniej ale nie daję sobie z tym rady,nie znam się totalnie na samochodach i nie wiem co mam robić.
        Zrobię wszystko aby następnym razem wyglądało to poprawnie.
        Jeszcze raz wielkie Sorki

Comment

zastosuj się do wiedzy z Linka wpis #2 który podał Administrator i powodzenia.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

niestety mialem to samo , auto bylo tydzien w naprawie wymieniane i sprawdzane wsyzstko okazalo sie ze zmienna geometria i regeneracja turbiny , 1600 zl z robocizna , wymiana olejow itp ....

Comment

Working...
            X