Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spadek mocy błąd P1385

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spadek mocy błąd P1385

Witam, mam problem z moją hondą civic 1.7ctdi z 2003r. dziś zaświecił się check engine i moc silnika spadła.Po podłączeniu do kompa pokazał się błąd P1385.Proszę o podanie co oznacz ten błąd.Z góry dziękuję.

Zechciej zastosować Się do pkt 2 Regulaminu i przywitać z Użytkownikami w odpowiednim miejscu Forum.
    Last edited by syriuszteam; 22-02-2014, 19:10.

Witaj.
    Jakim programem skanowany był samochód? Pytanie o tyle istotne, że nie umiem sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ten błąd wystąpił w cdti i co miałby oznaczać.
    Próbowałem znaleźć, ale na chwilę obecną wydaje się to niemożliwe. Czy istnieje możliwość pomyłki nie tyle odczytu co zapisania kodu błędu?

Comment

Tester tcs cdp+2013 autokom.

Comment

W serwisówce civica nie ma tego kodu błędu. W innych samochodach różnie to wygląda np. w Jaguarze jest to uszkodzenie sterowania wałkiem rozrządu, w jeepie sterowanie elektrozaworem EGR.
        To ostatnie teoretycznie może dawać objaw o jakim piszesz, ale diagnostyka to nie sudoku, anagramy czy krzyżówki "jolka". Być może ten tester nie czyta albo przekłamuje odczyty OBD naszych kopciuszków.
        Jest to narzędzie o szerokim spektrum zastosowania, od osobowych po autobusy, więc może nie mieć oprogramowania do tak niszowego produktu jakim jest diesel Isuzu montowany w Hondzie. Znam dużo bardziej zaawansowane urządzenia które też "nie widzą" tego silnika. Ja nie umiem Ci pomóc. Może masz dostęp do któregoś z prostszych ale kompatybilnych skanerów o których piszemy na Forum?
        Pytania użytkowników: - jak sprawdzić, czy moje auto podiada złącze diagnostyczne ISO OBDII i gdzie ono się znajduje ? - czy kupić Interfejs pod Laptopa czy Skaner Diagnostyczny ? - jestem laikiem, czy obsługa jest skomplikowana ? - jaki skaner kupić MARKA? i (czy za 90zł czy za 300zł) ? - jaki skaner będzie działał z moją hondą ? - czy mogę go wykorzystać do innej marki samochodu ? - czy skaner działa z silnikiem benzynowym czy diesla ? - do jakich samochodów mogę go podłączyć ? -

Comment

P1385 Honda Sorry, Definition could not be found.
          Potwierdzają to również niezależne źródła https://www.innova.com/en-US/Dtc/Def...onda&dtc=P1385
          Musisz dokonać diagnostyki zgodnym z ISO 9141-2 dla Hondy.
          Prawdopodobnie, (jeśli to już s-t sprawdził to tak jest na 100%) w bazie kodów tego diesla nie ma tego kodu tzn. że urządzenia skanujące jest nieodpowiednie.
          Skorzystaj z sugestii s-t.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam nawiązuję dalej do tematu który zacząłem spadek mocy,skaner diagnostyczny wyświetlił mi kod P1236 proszę o podanie co on oznacza?

Comment

Wybacz ale wpisanie kodu w wyszukiwarkę da Ci odpowiedź mniej wiecej tak obszerną https://www.civicforum.pl/showthread...ighlight=P1236
              Linki potraktuj jak nitkę po której dochodzisz do kłębka.

Edit:
              Twoje auto ma potrzeby ..co i jak w całym Wątku, lub skrót we wpisie #40: https://www.civicforum.pl/showthread...-1-7CTDi/page4
              r7.
              Last edited by rambo7; 26-02-2014, 07:59. Powód: r7

Comment

Dzięki za podpowiedz.

Comment

Working...
                X