Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CHECK ENGINE 1.7 cdti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CHECK ENGINE 1.7 cdti

mam pytanie przeglądam forum i szukam coś na temat CHECK ENGINE w 1.7 cdti civic 2003 czy ktoś wie coś na ten temat..

mod: zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i dopełnienia 2 Pkt.
    Last edited by Gość; 13-10-2013, 22:16.

Hmmm ... jesteś bardzo tajemniczy. Wiemy dużo na temat CHECK ENGINE, ale nie jesteśmy Ci w stanie pomóc bo nie wiemy w czym jest problem. Tak jakoś wyszło, że akurat dziś magiczna kula się popsuła i nie wiadomo w jakim obszarze Twojego auta jest problem. Obraz lekko się zamazał i widać tylko, że kod błędu wygenerowany przez Twój silnik zaczyna się od litery P

Comment

Posiadam Honde 1.7 cdti 2003 , problem pojawił się gdy przekraczam 2.5 tys./obr.
      załącza się CHECK ENGINE i turbo przechodzi w tryb awaryjny
      problem na komp. to to czujnik doładowania turbiny więc wymieniłem ale to nie to bo problem się pojawił
      czyutałem forum i jest dużo o jakości paliwa i częstym wymianie filtra paliwa ale czy to pomoże ?

Comment

Wybacz kolejne OT, ale ten wątek pójdzie "pod nóż". Nie to miejsce, nie ta forma. Już 2 Kolegów zwróciło Ci uwagę. Kładę to na karb zaaferowania więc powtórzę jasno: Wróć do Regulaminu. Przywitaj Się zgodnie z pkt 2 Regulaminu. Zacznij pisać w odpowiednich miejscach o czym też mówi Regulamin. Pisanie nowych wątków zaczynamy jeśli problem nie był jeszcze opisany a ten był i to wiele razy. Użyj wyszukiwarki jak zaleca Regulamin. Dział Diesla powstał głównie dzięki CE pojawiającemu się jak duch w naszych ctdi. Tak można Cię męczyć, ale nie to jest moją intencją.
        Pisząc o magicznej kuli, Administrator miał na myśli konkretny kod błędu jaki się pojawia. Wskazuje na obszar w którym tkwi problem. Ma postać najczęściej Pxxxx gdzie x to kolejne cyfry. Dopiero wtedy można starać się o realną pomoc dla Ciebie. Samo CE to jak przyjść do lekarza z tekstem: Boli panie doktorze. Tylko co ? Głowa czy noga, lewa ręka czy prawe ucho ?
        Więc zrób co do Ciebie należy, a my postaramy się pomóc.
        Pozdrawiam.
        Last edited by syriuszteam; 14-10-2013, 11:10.

Comment

Working...
        X