Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diagnostyka - Skanery - Gadżety ...co kupić?...co poleca rambo7

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Diagnostyka - Skanery - Gadżety ...co kupić?...co poleca rambo7

Witam jako że czasem dostaję zapytania w temacie: "guru , który skaner wziąć? Ten czy Ten ...?"
    to będę czasem wklejał jakieś linki do rzeczy na które się natknę w sieci przykładowo polecam:

(poniższe aukcje i sprzedawcy z Allegro)

Skaner Vgate Sprzedający nitya

Cena jest jak za nowy a jest to skaner używany - jest on wart swojej ceny - ale bym się potargował .

E-Volt SK200 Sprzedający E-VOLT_PL

fajna zabawka - dużo może pokazać np. live - podczas pracy silnika.

Wetekom Sprzedający gramis2012

Wetekom Sprzedający elektra2009

UNITEC Sprzedający szalonymax-pl

UNITEC Sprzedający patidj

LAUNCH V READER - szczególnie rewelka w tej cenie! Sprzedający AndrzejAndruchow

Tester amerykańskiej firmy Actron rzadka sprawa - super cena - takiej firmy skaner posiadam (trochę uboższy)
    Sprzedający NADIA05
    Actron https://allegro.pl/tester-diagnostyc...116102887.html

jak by przedawnił się link do aukcji to poszukajcie Nicka sprzedawcy, a potem jakie wystawił przedmioty.
    Last edited by rambo7; 25-03-2013, 09:00. Powód: edit
    Kierownik Działu Diesla

Witam, co myślicie o takim skanerze a w zasadzie to do ciebie Rambo pytanie https://allegro.pl/skaner-kodow-sk20...003057503.html warto kupić wygląd dość sensownie, tylko to ISO mnie martwi czy może być z tym problem czy nie ma to aż takiego znaczenia

Comment

ja myslalem o ,,multi scan,, kosztuje chyba 700 zyla, ale ma opcje ABS i Poduchy, nie pamietam czy skanuje klime, caly czas mam wahadlo, co kupic?. dobry temat, oby posty byly rzetelne, dotyczace skanerow.

Comment

kristo1,7 Ty jeszcze nie kupiłeś skanera ...matko jesteś z nami dawno myślałem że już Cię namówiłem !/
        Tak ten co podałeś ma Protokół komunikacji z Honda ISO9141, i będzie na 100% się komunikował.

W tej cenie poleciłbym jeszcze LAUNCH V READER - sprawdzony i równie bajerny (kiedyś kosztował 220zł).

Tutek, odnoście rzetelności postów dot. urządzeń diagnostycznych do Hondy to zostało napisane naprawdę dużo - nie czytałeś jeszcze ? to przeczytaj Posty: https://www.civicforum.pl/forumdispl...m-Kontroli-DTC
        Last edited by rambo7; 19-02-2013, 17:40.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

heh jak nie miałem problemów to nie chciałem kupować ale ostatnio przy wyprzedzaniu spadła moc przy 2500 obrotów więc postanowiłem o zakupie. pytanie może w złym miejscu ale nurtuje mnie czy to ze mam już zjechane świece może generować check engine? jak na moje to nie ale wole się dopytać

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
            ze mam już zjechane świece (...) jak na moje to nie ale wole się dopytać
            to tylko może Ci się wydawać, ale pewności to nie ma na 100%.
            pogawędka zaraz rozciągnie i przestawi temat na inne tory, dlatego pisać tutaj o tej sprawie - nie chciałbym kontynuować.
            Odcinka nie będzie związana ze świecami bezpośrednio, może być związana pośrednio, silnik jest dogrzewany (wspomagany świecami) podczas jazdy ale kod usterki nie będzie sugerował świec (nawet jak upalone) będzie wprost wskazywał nie inne obszary ale to wyższa szkoła "kumania o co chodzi" brak odpowiedniego dogrzewania przez nieefektywne świece może generować innego rodzaju błędy - co wcale nie musi oznaczać defektu tego innego urządzenia.
            Możliwe że np generowanie się CE z kodem dot czujnika doładowania nie musi wskazywać na jego defekt a np na potrzebę wymiany świec, wydaje się to niedorzeczne, ale czasem tak właśnie bywa. Jak będziesz miał skaner- odczytasz kody sprawdzisz co boli przeanalizujesz jakiś Post skonfrontujesz to z swoimi uwagami. Rozwiązanie z pomocą skanera znajdziesz jak forum pokazuje - zawsze !
            Kierownik Działu Diesla

Comment

dzięki za pomoc w czyli wychodzi na to że lepiej skaner kodów niż intefrace

Comment

Napisałem już sporo w temacie tj.: czy interfejs na laptopa czy Skaner? wszystko zależy od tego jak w praktyce to będzie co będzie wygodne.
                Więc jeśli do takich wniosków dochodzisz że skaner, to ok. Ja używam wyłącznie urządzeń - Skanerów, (mam 2) rozbudowany w funkcje jakie posiada interfejs i zupełnie prosty. Okazuje się w praktyce że 90% operacji wykonuję prostym skanerem to w zupełności wystarcza. Jak dla mnie za dużo roboty z interfejsem, takie rozwiązanie dedykuję osobie mającej czas, przesiadującej w samochodzie, gadżeciarzowi, komuś kto się nie rozstaje z laptopem, zna sięna tym co tam sie pokazuje umie interpretować wykresy itd. i tak nic więcej zrobić interfejsem nie można, zapomnij o regulacjach i innych ingerencjach w sterownik ECU.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

polecam https://allegro.pl/tester-diagnostyc...116102887.html

takiej firmy skaner polecam, i podobny sam posiadam https://www.amazon.com/Actron-CP9410.../dp/B000YIW5VA

czy to któryś z forumowiczów kupił tego Actrona? ... doskonały sprzęt gratuluję!

Dziękować, dziękować. Sprzęt dotarł do nowego właściciela
                  Last edited by rambo7; 28-03-2013, 20:59. Powód: edit
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Niestety nie ja a chętnie przytuliłbym ten sprzęcik. Wiecie gdzie można go dostać ? Widzę go na ebay ale cena zabija !

Comment

Wybacz sPiDeK, ale pomny kiepskich efektów licytacji na którejś z poprzednich aukcji, teraz bezpośrednio po wejściu użyłem opcji "Kup teraz"
                      Tak więc jednocześnie odpowiadam na zadane przez Rambo7 pytanie. Jam Ci to nie chwaląc się sprawił

Comment

Polecam:

Autel

Actron.

Sprzedający pt_topservice nr. (3535818013)

Batavia (w obudowie Wetekom)

RAC

(ale nie dałbym więcej (niż żąda) niż 100zł. + przesyłka)
                        Last edited by rambo7; 18-09-2013, 08:09.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

A co myślicie o takim bedzi e dzialal z honda https://allegro.pl/tester-diagnostyc...544422928.html
                          bo musze zdiagnozować swojego civica 1.7cdti

wpisuj nazwę bo z czasem Link zniknie: Tester Diagnostyczny Autel MaxiScan MS509
                          (bardzo dobry sprzęt, polecam).
                          r7
                          Last edited by rambo7; 05-10-2013, 10:42. Powód: edit

Comment

Będzie działał. Wg opisu ISO 9141-2 i to powinno rozwiać wątpliwości. To bardziej "wypasione" cudo od opisanego przez Tomq w #13.

Comment

Jako ze pora kupic jakis sprzęt do diagnostyki to chce sie was zapytac jaki bedzie najlepszy ? linki juz wygasły z aukcji albo aukcje sie pokonczyly
                              czy np ten skaner bedzie dobry do mojego EP4 https://allegro.pl/interfejs-diagnos...658458379.html ? szczerze mowiac nigdy nie uzywalem takich skanerów i nie wiem nawet jak sie nimi obsługiwac :P chce jakis prosty ale skuteczny nie musi byc jakis mega tani powiedzmy tak 200-300 zl
                              Last edited by streat; 31-10-2013, 21:02.

Comment

Working...
                              X