Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[1.7 CTDI] Nie gasnąca kontrolka świec żarowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

powyższy link we wpisie #12 pokazuje czujnik, kliknij na niego a pokaże się w większym obrazku - widać dokładnie jak wygląda. Wpis nr #4 https://www.civicforum.pl/showthread...-kolejny-P1331 pokazane jest miejsce lokacji.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dobra Rambo 7 znalazlem wymontowałem jeszcze dzis jade kupic a mam jeszcze jedno pytanie czy po wymiannie trzeba odrazu skasowac bledy ?? czy wystarczy wymienic i bledy same znikna ??

Comment

błędy same znikną. Jeśli czujnik nie będzie Oryginalny Bosch - to błędy będą się pojawiać.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Mam oryginalny czujnik kupilem za 240 zl z boscha o tych samych numerach zauwazylem tez ze na samym koncu jest tak jak by magnes ktory jest bardzo silny a w starym ten magnes juz chyba nie spelnial swojej funkcji a po wymianie auto rozgrzane do tmp roboczej jezdzi i nie gasnie ale bledy na desce jeszcze sa ec i spiralka mam nadzieje ze na dniach zgasnie i wszystko bedzie juz dobrze pozdrawiam

Comment

bardzo dobra cena za oryginał! CE zniknie po kilku odpaleniach silnika, jak po 2 tygodniach wszystko będzie ok, a szczególnie po takich upałach (+37stC) to zamelduj sukces.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam mozna powiedziec ze po 2 tygodniach auto odpala normalnie i jezdzi tez normalnie kontrolki poznikaly i nic sie nie pali
              w komputerze skasowalem blad p1331 ale dodatkowo pojawil sie blad p3100 ktory tez skasowalem tylko od czego widnieje dany błąd p3100 ?? (uklad napedowy) tyle udalo mi sie wyczytac
              ozdrawiam i czekam na odpowiedz

Comment

Potwierdza się fakt że problem rozwiązuje tylko Oryginalny czujnik Bosch.
                Co do Kodu P3100.
                Po sprawdzeniu "biblioteki" w bazie danych takiego kodu System Diagnostyki Hondy nie posiada, anie w Polskiej bazie Diesla 1,7ctdi ani w międzynarodowej. Musiałeś coś źle odczytać.
                • Code - P3100 - Make - HONDA- Description - Sorry, Definition could not be found.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok moze moj interfejs cos zle odczytal dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Comment

Working...
                  X