Witam wszystkich, moze któryś z Was użytkowników 1.7ctdi spotkał sie z podobnym objawem mianowicie gdy zapale silnik niezaleznie od tego czy cieply czy zimny klima właczona czy nie chwile po zgaszeniu słyszę wyrazne aczkolwiek krótkie "Psss" jakby odgłos uchodzącego powietrza dodam że byłem przeglądnąć klimatyzacje i nabito mi gazu uzupełniono olej kompresor wytwarza ciśnienie ogolnie klimatyzacja chłodzi...to jedna sprawa druga to ostatnio usłyszałem podczas przyspieszania delikatny szum co to tego to podejrzewam nieszczelność w obwodzie turbosprężarki choć wolał bym się mylić, jednak nie mam pojęcia co do pierwszego przypadku co Wy o tym sądzicie.??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwne "psss" i inne odgłosy
Collapse
X
-
Oczywiście wiem jak wygląda servo, na moje ucho po wyłączeniu silnika ten odgłos dochodzi z okolicy zaworu EGR...jednak podczas jazdy nie wyskakuje mi check, posprawdzałem wizualnie przewody gumowe, jednak gdy pogoda dopisze zrobię to jeszcze raz jak uda mi się znaleźć takie małe opaski zaciskowe to pozakładam na przewody..może zawór należało by przeczyścić.Last edited by Lukas_1983; 02-05-2010, 09:21.
Comment
Comment