Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

łapa poduszki silnika 1.7 CTDi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• łapa poduszki silnika 1.7 CTDi

Witam,
    Jestem użytkownikiem Hondy Civic 1.7 CTDi z 2005 roku. Auto ma przejechane ok.60.000 km. Mam 1 pytanie:
    Mam skrzywione mocowanie przedniej poduszki silnika (po stronie pasażera). Czy dam radę wymienić to "metodą garażową"?
    Ps. A tak wogóle:yo jak wygląda zawieszenie silnika? jest na trzech poduszkach - dwóch bocznych i jednej centralnej? może ktoś wie coś na ten temat?
    Bedę wdzięczny za info, bo prawdopodobnie mam także uszkodzoną poduszke centralną, o ile taka występuje.
    Last edited by Maciejo; 23-09-2009, 14:13.

Tyle na tym forum i ...zero odpowiedzi. Dzięki serdeczne:-(
    Last edited by Maciejo; 13-04-2010, 21:56.

Comment

Serwis kolego trzeba przywitać, ja mam taki silnik i mimo że chciałbym pomóc to nie mam zielonego pojęcia ile jest tych poduszek. Wiem tylko że są cholernie drogie bo dowiadywałem się o prawą i mi krzykneli w ASO 550 zł.

Comment

Witaj. No poduszka już wymieniona - dostalem używke za 250 PLN, ale mi za oryginał krzykneli 680 PLN!. już ustaliłem, ze poduszki sa cztery. Ale dziekuje za ino. Pozdrawiam

Comment

Witam. Ma ktoś zdjęcie i nr przedniej poduszki silnika (ta centralna) ? Padła mi właśnie ta poduszka w intecarsie gość przedstawili mi poduszkę ale przeglądam na allegro i ona jest z 1.6 gość twierdził ze do 1.7ctdi taka jest wg katalogu.

Comment

Wątek się przeplata tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...380#post151380
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Jak najprościej zdiagnozować że padła poduszka?

Comment

Zależy która? Są cztery

Comment

Objaw jest taki że po wyłączniu silnika buja nim...

Comment

Generalnie do mechanika, który na kanale lub łatwiej na podnośniku (po wcześniejszym zdjęciu osłony silnika), weźmie kawał pręta i popodnosi silnik na każdej poduszce i wtedy będzie wiedzić co jest (tzn. która uszkodzona). Problem może dotyczyć poduszki olejowej, bo ją tak się raczej nie sprawdzi. Ona jest dostępna od strony maski samochodu po lewej stronie i tam trzeba się pochylić, obejrzeć, czy nie dotyka karoserii i przede wszystkim, czy trzyma olej. Ale to - jak się nie znasz Kolego - też lepiej u mechanika, co ma pojęcie.

Comment

u mnie właśnie prawa poduszka trochę usiadła i łapa dotykała mocowania, co w efekcie jazdy na wstecznym lub po wybojach powodowało zgrzypienie, podkładka na mocowaniu załatwiła sprawę

Comment

Working...
                      X